Lenne egy sor hülye kérdésem?
Szia!Kb 12 éves voltam amikor szemüveges lettem, én is -0.5-tel kezdtem. Eredetileg azt mondták, hogy csak távolra vegyem fel, táblára, ilyenek. Szóval úgy csináltam, órán előttem volt a szemüvegtok, és amikor kellett, akkor felvettem. Tv nézéskor is. Azt hiszem fél évig tartott, hogy csak akkor vettem fel amikor messzire nem látok, mert elkezdtem hordani napközben is. Sokkal jobb volt, tisztábban láttam mindent. Ééés akkor kezdett el romlani a szemem :D Szerintem alapból is romlott volna mondjuk.
Ha megkapod, tényleg csak akkor vedd fel amikor indokolt, különben el fog "lustulni" Nekem most 20 évesen -3 as szemeim vannak, és kontaktlencsézek már pár éve, felváltva rendes szemüveggel. Ott tartok, hogyha ülök a füzetem fölött, kontaktlencse és szemüveg nélkül, konkrétan nem látom amit írok.
Szemüveges vagyok, távolra nem látok jól.
Állandóan hordanom kell, és közelre egyáltalán nem homályos semmi benne.
21 éves vagyok. Azt olvastam, hogy általában 26 éves korig súlyosbodik a rövidlátás, a szemészeten azt is mondták, hogy valószínűleg nem fog tovább romlani. Tudom hogy a -0.5 nem vészes de engem nagyon zavar. Pl most is hunyorogva közel kell hajolnom a monitorhoz. Ilyenkor amikor egész nap tanulok, nao vegére elfárad a szemem és ha pl kimegyek az utcára már rosszul vagyok, zsong a fejem. Nem vészes de nagyon zavaró.
Köszönöm a válaszokat.
Nekem is mindkét szemem -0,5, egyetem alatt romlott el. Én csak órákra tettem fel. Mióta lediplomáztam, csak moziban használom, esetleg ha olyan helyre megyek, ahol feliratokat kell olvasni, pl kifőzdében. Közelre tökéletesen látni vele, nem kell levenni. Jó érzés élesen látni, de én nem tudtam megszokni. Nem romlott a szemem, a szemészem szerint már nem is fog.
23/L
"Tudom hogy a -0.5 nem vészes de engem nagyon zavar. Pl most is hunyorogva közel kell hajolnom a monitorhoz. "
Hát mondjuk ez igen fura, mert -0,5D-val 2 méterig úgy kellene látnod mint bármely jól látó embernek. A dioptria ugyebár a fókusztávolság reciproka... Kötve hiszem, hogy a monitorod 2m-nél messzebb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!