A 15 éves gyerekemet vihetem úgy szemüveget csináltatni az Ofotértbe, hogy előtte nem voltunk az SZTK-n?
Viheted.
Ott is meg tudják vizsgálni majd rádsóznak egy baromi drága szemüveget.
Én mindenképpen orvoshoz vinném, mert nem árt egy normális orvosi szemvizsgálat.
Azután a két-három helyen is rákérdeznék az árra, mert 50ezer Ft-os különbségek is lehetnek.
Azért az nem mindegy, hogy egy szemész szakorvos(!) írja-e fel a szemüveget,
vagy egy tanfolyamos bolti eladó az Ofotértnál.
"Azért az nem mindegy, hogy egy szemész szakorvos(!) írja-e fel a szemüveget,
vagy egy tanfolyamos bolti eladó az Ofotértnál."
Nem tanfolyamos eladó vizsgál, hanem optometrista. Aki egyébként sokkal többet tud a szem fénytörési hibáiról, mint egy szemész. Csak mondom... Ők évekig ezt tanulják, míg a szemészeknek összesen egy félév optika van...
Csak gondoltam jelzem, hogy az SZTKás doki rossz szemüveget írt fel nekem, nem jól vagy egyáltalán nem mérte be a két szemem fókusza közötti távolságot, így másképp lett csiszolva, mint ahogy kellett volna.
Az ofotértben mondták, hogy nem csoda, hogy nem érzem jónak a szemüveget, hiszen nem is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!