A szemuvegemet allandoan, vagy csak alkalmankent kell hasznalnom? Tobbi lent.
Sziasztok!
Ma lett szemuvegem, Ofotertben csinaltattam. A jobb szemem -0.25, a bal szemem -0.25 es +0.5
A kerdedem az lenne, hogy a szemuvegemet mindig hordanom kell? Kerdeztem a csajt, de kikerulte a kerdest, szerintem nem tudta vagy csak leszarta.
Valamint a - az tavolra vagy kozelre van?🤔
Csak akkor használd, ha szükséges. Az állandó használatnál ellustul a szemed és a dioptriákat szépen feltornászod.
Sokkal hasznosabb a szemmasszázs, szemtréning, ami a szemizmokat nem hagyja elernyedni.
Lásd a YT, google.
Ha azt akarja, hogy szemüveg nélkül még rosszabbul lásson, mint eddig, akkor csak hordja. Márpedig sokszor nyűgös viselni, sportolás miegymás. A szem és az agy megszűnik kompenzálni, mert a kész képet kapja.
-0,25 annyira kicsi, hogy normális orvos ilyet fel sem ír.
Szia.
Mikor bementél hogy szeretnél szemüveget.
Ott felmérik az igényed először. Ott elmondod hogy állandóan kellett hordanod az előző szemcsit, vagy sem.
Utána a szemorvos ha megvizsgál, elkellett hogy mondja hogy állandó vagy sem. De mivel - így nem olvasáshoz kaptad, tehát az este kivételével állandóan hordanod kell. Valamint évente látogass el kontrollra a szemorvosodhoz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!