Romlik-e a szemem attól, ha a távollátó szemüvegemet csak alkalmanként használom?
Figyelt kérdés
Bal szem -1,5, jobb szem -2.25 dioptriás, nem használok kontaktlencsét, csak hétköznap, amikor órákra megyek, az utcán, meg vezetés közben. Otthon leveszem, főleg gép előtt nem szeretem, ha rajtam van. Lehet belőle probléma?2017. dec. 5. 14:46
1/9 anonim válasza:
Nekem nem romlott, több mint 5 éve használom, de csak tévézésre, utcán zavar.
3/9 Unikornispata válasza:
Minél több idő telik el,annál inkább romlik.Nyilván kicsi mértékben,de nem értem,hogy miért nem lenne jobb biztosra menni és megszokni.Nincs az a pénz,amit ne adna meg a gyengén látó/vak,hogy visszakaphassa a szeme világát,de ha már elromlik,nincs visszaút,főleg minél idősebb az ember.A tiéd ugyan nem vészesen rossz,de mégis csak mínuszos,én nem kísérleteznék vele.Van,amit meg kell szokni....
4/9 anonim válasza:
Mindenki ezerrel nyomja a válaszokat, de az senkinek nem tűnik fel, hogy nem távollátó, hanem rövidlátó szemüvegről van szó.
5/9 anonim válasza:
Ja, és a szemüveg viselése avagy nem viselése semmilyen irányban nem befolyásolja a szem romlását. Ez csak egy optikai eszköz.
6/9 anonim válasza:
"Mindenki ezerrel nyomja a válaszokat, de az senkinek nem tűnik fel, hogy nem távollátó, hanem rövidlátó szemüvegről van szó."
Távolra látáshoz hord szemüveget, tehát a szemüveg távollátó. Akkor is ha a páciens rövidlátó :P
7/9 anonim válasza:
Nem fog nagy mértékben romlani főlleg ha gépezéskor le veszed mert a monitor ag orrod elött van azaz eléggé közel .
Én csak amiatt használom mindig mert kb az orromig se látok szemüveg nélkül rendesen .
8/9 A kérdező kommentje:
Basszus, nem tudom miért írtam távollátót, szóval minuszos szemem van, rövidlátó vagyok :D
2017. dec. 6. 16:20
9/9 Unikornispata válasza:
Igazából a lényeg az,hogy nem viccből van szemüveged...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!