Borzasztòan rosszul látok, talán meg is vakulhatok? 21/L
Amikor a kontaklencsèt megyek csinàltatni, akkor fogok menni vizsgàlatra.
Az az igazsàg, hogy èvente kellene menni ellenőrzèsre, de megmondom őszintèn èn màr èvek òta nem mentem... eddig nem èreztem semmi vàltozàst... elkezdtem dolgozni egy irodàban, ahol napi 8 òràt ülök a szàmìtògèp előtt, szerintem az is közrejàtszik, hogy ennyit romlott a szemem.
Kb. 2-3 dioptria felett a tavollatas mar mindenkepp homalyos, en se tudok szemuveg nelkul utcara menni mert alig latok, a kozlekedesi lampakat se tudom messzirol kivenni. Ez kb. 30 eve igy van nalam... ugyhogy a panikolast abba is hagyhatod, nem fogsz megvakulni.
Ilyenkor azert elgondolkozom, hogy hol vannak a szuleid, akik mindezt elmondanak neked? Honnan van szemuveged, a tesco-bol, hogy a szemesz nem mondta el mit jelent a rovidlatas?
Huhh köszi, most egy kicsit megnyugodtam. Hàt nekem 18 èves korom òta biztosan romlott a làtàsom, de akkor nincs mese, megyek az orvoshoz. Bìzom benne, hogy nekem is egyszer "megàl" a romlàs.
A szüleim is ugyanezt mondjàk, mint ti, hogy ne pànikoljak, nem kell rögtön arra gondolni, hogy megvakulok, illetve, hogy menjek el az orvoshoz. Azèrt ìrtam ki a kèrdèst, mert arra gondoltam, hogy a szüleim biztos csak nem akarnak megijeszteni, de ti itt leìrnàtok ha valòban arròl lenne szò, hogy megvakulok előbb-utòbb.
Ne aggódj,megvakulni semmiféle képpen nem fogsz.
Bár inkább az idősebb korosztályra jellemző,de előfordulhat,hogy a homályos látásod egy kezdődő szürkehályog kialakulására vezethető vissza.
Természetesen ez csak egy gondolat,de mindenképpen keress fel egy szemorvost!
Nem fogsz megvakulni nyugi, ha az vígasztal és mégnyugtat én 20cm re is homályosan látok
19/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!