Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szemüvegesektől kérdeznék,...

Szemüvegesektől kérdeznék, hogy látják-e a szemüvegkeretet?

Figyelt kérdés

14 éves lány vagyok, a héten kaptam meg az első szemüvegemet, -1,5 ös mindkét lencse. Damilos keretet választottam,jól is áll,tökéletesen látok benne.

Csak olyan furcsa érzés hogy állandóan látom a lencse alsó részét. Mintha valami maskara, álarc lenne a fejemen.

Kérdésem,hogy ez az érzés eltűnik egy idő után? Aki szemüveges az látja / észreveszi a keret szélét?

Kérdezném még,hogy ez erősnek számít elsőre? Akikkel beszéltem ők azt mondták elsőre erős,ők kevesebbel kezdtek.

Köszi a válaszokat.

2018. febr. 18. 17:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem csoda, ha látni a lencse szélét, mivel - főleg a lányok - gyakran ilyen lőrés alakú 3 centi magas lencséket kérnek, aztán persze, hogy a fele látóteret nem is takarja. Továbbá a szemüveggyártók sem erőltetik meg magukat, holott napszemüvegnél szinte mind olyan, aminek nem látni a szélét, meg az arc ívét is követi, a sima szemüvegekről ez közel sem mondható el.
2018. febr. 18. 22:28
 12/14 anonim válasza:
8 éves korom óta van szemüvegem, és sokáig vékony keretes szemüvegeim voltak (4 db), ezek közül az elsőt is elég hamar megszoktam, nem zavart. A mostanit majdnem másfél éve hordom. Ez vastagkeretes, és eleinte eléggé furcsa volt és picit zavart is. De mostanra már megszoktam, és szeretem is nagyon!:) Egy idő után észre sem veszed.
2018. febr. 22. 16:11
 13/14 anonim ***** válasza:

1-2 hét és meg szokod nem fog zavarni semmit se , a keretet látod , de ugyan ugy mint az orrodat is ki zárod a látótérből pedig ott van az is .

Nem mondom hogy kezdésnek nem erős a -1.5 , igaz én bal -1.75 jobb -2.0-vel kezdtem pár hónapja igaz én 18vagyok , nekem pár nap után már fel sem tűnt , hogy rajtam van a szemüveg .

2018. febr. 22. 18:06
 14/14 anonim ***** válasza:
Nekem kerek, műanyag a keret, és természetesen látom. De egyáltalán nem zavar. Majd megszokod Te is. :D
2018. márc. 4. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!