Szemüvegesektől kérdeznék, hogy látják-e a szemüvegkeretet?
14 éves lány vagyok, a héten kaptam meg az első szemüvegemet, -1,5 ös mindkét lencse. Damilos keretet választottam,jól is áll,tökéletesen látok benne.
Csak olyan furcsa érzés hogy állandóan látom a lencse alsó részét. Mintha valami maskara, álarc lenne a fejemen.
Kérdésem,hogy ez az érzés eltűnik egy idő után? Aki szemüveges az látja / észreveszi a keret szélét?
Kérdezném még,hogy ez erősnek számít elsőre? Akikkel beszéltem ők azt mondták elsőre erős,ők kevesebbel kezdtek.
Köszi a válaszokat.
Én is látom, mindegyiket láttam pedig most a 3. szemüvegem van. Volt normál, teljesen átlátszó keret nélküli és most felül keretes, alul damilos van. Én igazából nem tudtam megszokni, alig vártam hogy hordhassak kontaktlencsét de erre anyagi okoból csak huszonévesen került sor.
A másfeles dioptria nem nagy cucc, bár nekem annyi lenne :D én 13 évesen 1-essel kezdtem.
néha ha eszembe jut szoktam látni, de teljesen kizárja az agyam, ez pl olyan hogy az orrod is látod hogy ott van, de nem tűnik fel, kizárod...
amúgy én se sokkal gyengébbel kezdtem, de tényleg elég erős, még picit esetleg javulhat is, ha rendszeresen hordod, nekem pl 0.25 öt javult mind a két szemem
de akik távolra nem látnak nem sokszor javul
amúgy ha úgy van legközelebb próbálj ki sötétedős lencsét, ha érdekel írj rám privibe elmondom hogy milyen
Most, hogy elolvastam a kérdésedet, igen, látom, de 95%-ban nem figyelek rá.
Először furi volt nagyon, de gyorsan megszokod :)
Nem erős, nekem a jobb pl. négyes, de csak kettő feles lencsét kaptam, mert a négyesben majdnem odahánytam a szemész elé, úgy elszédültem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!