Hogyan tisztítjátok a szemüveget?
Már jóideje szemüveges vagyok, de a jó taktikát még nem sikerült megtalálnom. Sima szemüvegtörlővel éltem eddig, aztán kipróbáltam a hipermarketes vizes-törlőkendő változatot (kifejezetten szemüvegtörlő), de az teljesen összekarcolta a lencséim.
Most lett kész az új szemüvegem, a hölgy, aki átadta azt mondta, hogy ő két-háromnaponta "lemossa" a lencséket sima mosogatószerrel, mert az viszi legjobban a lerakódott zsiradékot róla. Kicsit fura nekem ez, de állítólag nem sérti a szemüveg rétegeit sem (fényre sötétedik, stb.)
Ti hogyan tisztítjátok a szemüveget?
Én fogok egy puha pamutanyagot, és megtörlöm (póló, trikó). Vagy mikroszálas törlőkendővel.
A lemosás jó egyébként, én simán szappanos vízzel szoktam, aztán puha anyaggal megtörlöm.
Ne hipermarketes cuccal takarítsd, hanem optikusnál vásárolt anyaggal. vagy, azt mondják, a pelenka anyag is jó.
Én alapból üveglencsével csináltatom a szemüvegemet. Viszonylag merevebb kerettel. Amikor rá akarnak beszélni a műanyagra, akkor csak annyit mondok, hogy lehet, hogy könnyebb, lehet, hogy nem törik, de könnyen karcolódik. Én a szemüvegemet használom, tehát nem szeretném, hogy szép nagy karcok legyenek rajta 1 év múlva. A műanyag lencsén nincs az a keményítés, ami a karcolódástól ténylegesen megóvná.
Hát ennyi.
Szerintem is jó a mosogatószeres lemosás.
Nekem olyan a sötétedős üvegem, hogy amikor nem reagál olyan jól már, beteszem a mélyhűtőbe néhány órára, és utána megint olyan lesz, mint legelőször. Nem tudom, miért, az optikus javasolta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!