Szerintetek mennyire biztonságos, ha neten rendelek szemüveget? (többi lent)
Sziasztok! Orvos írt fel nekem szemüveget, eddig csak a személyes vásárlásban voltam biztos, viszont anyukámmal gondolkoztunk a netes rendelésen. Szerintetek mennyire biztos, hogy olyan lesz, amilyet szeretnék?
És van-e olyan oldal, ahol ez lehetséges, és biztonságos is?
Egyébként nézegettünk a szemüvegeket a Vision Express üzletben és ott voltak elég jók is, de lehet hogy neten esetleg vannak szebbek, amik jobban tetszenének nekem.
Ja, és még az lenne a kérdés ezzel kapcsolatban, hogy a dioptria biztosan jó lenne, ha neten rendelnénk?
Aki neeten rendelt szemüveget, kérem szépen írja meg!
Előre is köszi :)
Barátnőm rendelt netről magának és a férjének is (nálunk senki nem szemüveges, így saját tapasztalatom nincs se a személyes vásárlásról, se a netes rendelésről)
Azért váltottak netes rendelésre, mert pont az Ofotért-tal járta meg a barátnőm (személyes megrendelés, személyes átvétel, aztán mégis vissza kellett vinni többször, az időt is húzták; az útiköltségei végül belekerültek majd egy másik szemüveg árába)
Barátnőmnek multifokális szemüveg kell (ráadásul elég "bogaras" a szemüvegeket illetően) Innen rendelt: [link] Kikért egy halom keretet próbára, otthon választott végül kettőt: egy bifokálist csináltatott (pluszba tetetett rá egy blue kontroll réteget) és egy fényre sötétedő csak minuszost.
A férje egyszerűbb eset. Ő innen rendelt: [link] (az előző szemüvegét is innen rendelte)
Miért csak a dioptriát írná fel?
Minden adat rajta van az ambuláns lapon, ami kell a szemüveg készítéshez.
Optikában csináltattam szemüveget, de csak az orvosi papírom kérték, nem vizsgáltak semmit.
Nálunk az egészségházba a szemészeti rendelések napján kijön az optika alkalmazottja és ott helyben megrendelheted a szemüveged az orvosi papír alapján. Ő sem mér semmit, a ambuláns lapról veszi az adatokat.
A két linkelt oldalon is kérik a szemészet által felírt adatokat, nemcsak a dioptriát.
Azért ne hasonlítsd már azt az előre elkészített hipermarketes olvasószemüvegekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!