Hogyan szoktassam hozzá a szemem ahoz, hogy amikor beakarom rakni a kontanktlencsét hozzá érek?
Már 1 hónapja megvan a lencse, de csak kb 3x szenvedtem bele a szemembe, utána egyszerűen nem éreztem úgy hogy megint ezzel akarok 50 percet szenvedni. Nem tudok mit kezdeni, folyton behunyom picit a szemem, ezzel megakadályozva a lencse berakását...
Bármi tipp ez ellen?
Előszöris ne stesszelj rá ... nyugodtan állj neki, és türelemmel... Nekem néhány napja van kontaktlencsém, még épp a hozzászoktatásnál tartok, tehát nap 4-6 óra .
Voltam betanításon .. ahol egyetlen egyszer csinálta a szakember, utána nekem kellett vagy 10szer betenni és 10 szer kivenni.
Na most azért ennyiszer, mert betenni pl. már a második alkalomnál zökkenő mentesen ment, de a kivétel... NA az !!! hát nem volt semmi. Elszenvedtem vele jó ideig.
Aztán csak ment nagy nehezen.
Most is a berakás kb 1 perc a kivétel meg van amikor 20... :(
Mondta a szaki, hogy idővel ráérzünk a mozdulatra valamint a szem reflex az amit igazán ki kell iktatni, ezt csak ugy tudod, ha minél gyakrabban gyakorlod sajnos másképp nem megy.
Egyébként a szaki is azt mondta, hogy nagyobb gyakorlást igényel a kivétel, mint a berakás.
Én azt mondom próbálj a reflexen (ami az hogy a szemed becsukódik autómatikusan ) úrrá lenni, és igen tudatosan akár mondogatni magadban, hogy ne csukd be, ne csukd be.
hidd el egy idő után már rá fog állni a szemed.
Sok sikert !
((Nekem meg a kivételhez)) :))))
Nekem pont a betevés a necces, a kivétel annyi hogy egyszerűen belenyúlsz a szemedbe a két oldalt és kicsit össze nyomod, kb 30 másodperc a két szem.
Betevésnél viszont a fölső szemhéjam vissza hajtja a lencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!