Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Lézeres szemműtét után,...

Lézeres szemműtét után, hordtad a napszemüveget novemberben és decemberben is? Főleg ha nagyon vastag felhő takarja az eget, köd van.

Figyelt kérdés
Akkor is kártékony lenne valóban az UV a szemnek? Elég hülye érzés ilyenkor napszemüveget hordani..

2016. nov. 2. 09:03
 1/4 anonim ***** válasza:
Én hordtam ilyenkor is.
2016. nov. 2. 09:19
 2/4 anonim ***** válasza:

Én pont nyár elején műtettem a szemem, így nem okozott gondot a napszemüveg hordás. De ha úgy jött volna ki, hogy november-december környékén műtetem, akkor is hordtam volna. Az elején az ember nagyon óvatos. Azt mondják egyékbént, hogy ha nagyon felhős az ég, akkor kisebb az UV-sugárzás, tehát nem biztos, hogy muszáj hordani, de én úgy voltam vele, hogy biztosra megyek.

November-decemberben az a jó (szemműtét szmpontjából), hogy elég rövidek a nappalok, így kevesebbet kell odafigyelni. De hamar megszokja az ember, hogy a napszemüveg hozzánőtt.

Én már 7 hónapja műtettem, a mostani időjárás mellett már nem hordom a napszemüvegem, de ha van egy derűsebb nap, akkor azért felveszem. Elvileg csak hat hónapig kötelező PRK után, de ártani nem árt. Fél év után is aktiválódhatnak a javítósejtek, ezért érdemes óvatosnak lenni.

Pár hete egy nagyon napos időben nem volt nálam a napszemüvegem, teljesen kivoltam :D. Mármint féltem, nehogy baj legyen, de nem lett baj.

2016. nov. 3. 09:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Engem februárban műtöttek, hordtam és hordom a mai napig is ha a fényviszony azt követeli meg. Ködbe, vastag felhőbe nem vennném fel, de úgyis fogod érezni.

Nekem sokkal fényérzékenyebb lett a szemem

2016. nov. 14. 20:00
 4/4 anonim ***** válasza:
Egyebkent azert fontos tudni, hogy a szem hozzaszokik a napszemuveghez. En eros napfenyben mindig is erzekeny voltam, mowt valamivel jobban. De ez nem kimondottan a mutet miatt van, hanem azert, mert sokaig lenyegeben mindig napszemuvegben mesz utcara es hozzaszokik a szemed. En most vagyok nyolc honapos, ha kisut a nap, felveszem a napszemuveget. De egy ev utan probalom majd szoktatni magam az erosebb fenyhez, ami annyit tesz, hogy nem mindig lesz rajtam, csak ha tenyleg eros a napsutes. Ezaltal visszaszoktathato a szem, hogy ne legyen annyira erzekeny, de eros fenyben lenyegeben minden embernek kellene uv vedo szemuveg, ugyanugy mint naptej.
2016. dec. 1. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!