Lézeres szemműtét után, hordtad a napszemüveget novemberben és decemberben is? Főleg ha nagyon vastag felhő takarja az eget, köd van.
Én pont nyár elején műtettem a szemem, így nem okozott gondot a napszemüveg hordás. De ha úgy jött volna ki, hogy november-december környékén műtetem, akkor is hordtam volna. Az elején az ember nagyon óvatos. Azt mondják egyékbént, hogy ha nagyon felhős az ég, akkor kisebb az UV-sugárzás, tehát nem biztos, hogy muszáj hordani, de én úgy voltam vele, hogy biztosra megyek.
November-decemberben az a jó (szemműtét szmpontjából), hogy elég rövidek a nappalok, így kevesebbet kell odafigyelni. De hamar megszokja az ember, hogy a napszemüveg hozzánőtt.
Én már 7 hónapja műtettem, a mostani időjárás mellett már nem hordom a napszemüvegem, de ha van egy derűsebb nap, akkor azért felveszem. Elvileg csak hat hónapig kötelező PRK után, de ártani nem árt. Fél év után is aktiválódhatnak a javítósejtek, ezért érdemes óvatosnak lenni.
Pár hete egy nagyon napos időben nem volt nálam a napszemüvegem, teljesen kivoltam :D. Mármint féltem, nehogy baj legyen, de nem lett baj.
Engem februárban műtöttek, hordtam és hordom a mai napig is ha a fényviszony azt követeli meg. Ködbe, vastag felhőbe nem vennném fel, de úgyis fogod érezni.
Nekem sokkal fényérzékenyebb lett a szemem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!