Igaz, hogy PRK szemműtét után rosszabb sötétbe vezetni?
Igaz lehet, ha esetleg úgy hámosodik a szemed, hogy súlyos kettőslátásod marad, vagy fényudvarokat látsz a lámpák körül.
Viszont nem hiszem, hogy gyakori lenne, én legalább úgy, vagy jobban látok a műtét után éjszaka, pedig még nem hámosodott be teljesen a szemem, olvasni alig tudok, hármas látásom van, de a vezetésben egyáltalán nem zavar.
Én is olvastam ilyet. Féltem is tőle. Jelenleg 7 hónap telt el a PRK-s műtétem óta és tökéletesen látok éjszaka is, sokkal jobban, mint kontaktlencsében vagy szemüvegben :). Sem kettős látás, sem fényudvar nincs.
Az első hónapban még elég homályosan láttam (kb mintha 1-1,5 dioptria kéne még), de vezetni már tudtam, inkább a közeli dolgokra tudtam nehezen fókuszálni. Ez több hónapig megmaradt, mármint a nehéz fókuszálás (rá kellett koncentrálnom az adott pontra, hogy beálljon a fókusz), de kb 3 hónap utána már tökéletesen láttam és azóta is jó :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!