Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » PRK lézeres szemműtéttel...

Gyrger kérdése:

PRK lézeres szemműtéttel kapcsolatban mik a tapasztalataitok?

Figyelt kérdés
Főleg a műtét utáni időszak érdekelne, hogy hogyan éltétek meg? Gondolok itt a fájdalomra stb.

2016. okt. 25. 02:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Mind a két szememet műtötték. A műtét fájdalommentes volt. Az utáni állapotban meg ami kellemetlen volt, hogy be volt takarva a műtött szemem ilyen tölcsérszerű védő valamivel, és nem vezethettem...De ez egy egy napig tartott. Fájdalom egyáltalán nem volt. Ja és azóta is kifogástalan a látásom, szemüveg nélkül. Pedig nem mai kokas vagyok.
2016. okt. 25. 20:46
 2/14 anonim válasza:

Tavaly műtötték mindkét szememet.

Műtét utáni napokban folyton könnyezett a szemem, fájt is, de azt a pár napot el lehetett viselni. Nekem 3 hét után állt be annyira a látásom, hogy dolgozni tudjak, de még akkor sem volt kellemes sem közelre, sem távolra fókuszálni. Nem is láttam tisztán, csak ha öntöttem a műkönnyet a szemembe.

Fokozatosan egyre jobb lett. 8-9 hónap kellett, mire elérte a látásom a mostani állapotot. Persze jól láttam már 2-3 hónap után, vezetni pedig 1 hónap után tudtam, hiszen a 100% már akkor megvolt, de ma már mindkét szemem 125%-os.

Ismerek olyat, aki már egy hét után is jól látott. Mindenkinél más a gyógyulási ütem, de a végeredmény valami hihetetlen!

2016. okt. 26. 07:46
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Én egy ilyen műtét előtt állok, azért kérdeztem, hogy mire számítsak utána.
2016. okt. 26. 20:44
 4/14 anonim ***** válasza:

Az OptikMednél voltam NoTouch PRK-n. A műtét pár másodperc, nem érzel semmit. A szemtágítótól féltem, hogy rossz érzés lesz, de azt sem éreztem. Műtét előtt szóltak, hogy figyeljem a zöld pontot, ami műtét közben egy nagy szétfolyt homályos pacává vált. Kissé meg is rémültem, rá is kérdeztem közben, de mondták, hogy ez normális, majd a végén kitisztul.

Műtét után fél óra múlva rettentően fájt, kb olyan érzés volt, mintha csípős paprikát kentem volna a szemembe (egyszer a kontaktlencsémet véletlenül csípős kézzel raktam be, azért tudom, milyen érzés :D).

Ez a csípős-fájós érzés két napig tartott, és nagyon fényérzékeny volt a szemem. OptikMednél nincs semmi takaró a szemre, hanem egy lágy kontaktlencsét raknak rá a szemedre, amit a harmadik napon vesznek le.

Két napig tehát bekötött szemmel feküdtem, nagyon nem tudtam semmit csinálni. Algopyrin, cataflam és altató volt a társam, ezt adtak a klinikán. Két nap után elmúlt a fájó érzés.

Két hétig homályosan láttam, aggódtam is. Ezután már mennem kellett dolgozni, és mivel számítógéppel dolgozom, kicsit gázos volt, mert mindent homályosan láttam. Sokat kellett csepegtetni. Kb a harmadik hónapra állt be 100%-ra a szemem, jelenleg mindkettő 125%-os (most vagyok 7 hónapos), de elvileg egy évig még változhat kicsit.

Az első két nap rossz volt, az első egy hónap a homályos látás miatt kicsit kellemetlen, de mindenképpen megérte :).

2016. nov. 3. 09:32
 5/14 anonim ***** válasza:

Nekem is NoTouch PRK volt, 1 hónapja.

Égő fájdalom nálam csak első éjszaka volt, semmit nem aludtam, a Cataflam nem használt, altatóval nem élek, így gyógyszer nélkül üldögéltem végig az egészet, nagyon könnyeztem, feküdni sem esett jól.

A fényérzékenység eleinte nagyon durva volt, teljes sötétségben éltem (jó irányba szúrom a villát? tiszta már a budipapír? hasonló találós kérdések), de aránylag hamar elmúlt, a harmadik nap már egész életképes voltam. Csökkentett fényerővel a tévézés is abszolút élvezhető volt a második naptól, olvasni viszont brutálisan nehéz volt.

Az 1 hetes kontrollon 75-80% volt a látásom, de a 8. naptól már vezettem, 9. naptól dolgoztam, bár akkor még nagyon fel kellett nagyítani, amit fel lehetett. Bő 3 hét után volt egy nagyobb áttörés, mind olvasásban, mind távollátásban, az 1 hónapos kontroll már 125% lett.

2016. nov. 10. 23:07
 6/14 anonim ***** válasza:

Bár árban jóval olcsóbb a PRK mint a Femto High End Lasik amivel engem műtöttek, de én pl már másnap 130%-osan láttam és dolgoztam is, és 1 perc fájdalmam sem volt.

Én nem akartam a munkából kiesni hetekre és azonnali javulásra vágytam. Azért nem a PRK-t választottam.

2016. nov. 14. 19:58
 7/14 anonim ***** válasza:

Nem mindenkinek van választása. Nekem csak PRK lehetett, még az se volt biztos, hogy NoTouch, előtte 5 perccel döntötték el.

Amúgy eredetileg én is femtot szerettem volna, de utólag nem bánom, PRK volt, 300 ezer ft-ot simán megért 1 nap fájalom.

És hatalmas szerencséd volt, én ismerek olyat, akinek femtoval is csak 2 hónap után lett tökéletes a látása.

2016. nov. 14. 20:06
 8/14 anonim ***** válasza:
Természetesen ebben az esetben megértem a PRK-t. Ha csak azt lehetett volna, nyilván akkor is megcsináltattam volna. :)
2016. nov. 15. 16:27
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a többieknek is a válaszát! Nekem sem ajánlották a Femto-t, vékony a szemfenekem.
2016. nov. 15. 17:06
 10/14 anonim ***** válasza:
A lebenyes műtétnek megvan az a vonzó tulajdonsága, hogy már másnap tökéletesen látsz és nincs érezhető gyógyulási idő. Mérlegelni kell, hogy egyrészt van-e rá pénzed, másrészt alkalmas-e rá a szemed. Nekem alkalmas lett volna és pénzem is megvolt, de a tudat, hogy egész életemben egy visszacuppantott lebeny legyen a szememen, visszatartott ettől. Tudom és olvastam, hogy elvileg rettentő kicsit az esély, hogy valaha is elmozduljon/leszakadjon az a lebeny, de én a lehető legkisebb esélyt sem akartam erre megadni. Én megtehettem, hogy ne dolgozzak két hétig, nyilván akinek erre nincs lehetősége, annak nehezebb. Tény, hogy nehéz volt az első pár nap, utána kicsit kellemetlen az első pár hét, de szerintem abszolút megéri, és még olcsóbb is, mint a lebenyes. És én örülök, hogy a szemem fizikailag egyben van :D.
2016. nov. 22. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!