Meddig fogok ilyen rosszul látni az új cilinderes szemüvegemmel?
Nekem eddig is cilinderes szemüvegem volt (már több, mint 10 éve), de eddig nem is tudtam róla. :D Pont ma mérettem be újra a szemem. Erősödött a cilinder, és már maga a próbalencse furcsa volt, ezért kicsit parázok, hogy mi van, ha ez hosszabb távon is így fog maradni, vagy mi van, ha szimplán elszúrták?
Írj, ha javul/romlik a helyzet. És kitartást!
Segítene, ha írnál értékeket, milyet hordtál eddig és milyenre változott?
csak írd le a papíron lévő értékeket és "megfejtem" :)
Köszi a válaszokat! :) 8 napja hordom és még mindig ugyanolyan homályosan látok vele, csak már nincs meg a részeges élmény. De az, hogy még mindig tök homályosan látok ez szörnyű :(
A régi szemüvegem jobb -2.00, bal -1.5
Mostani jobb -1.5 és +0.75 cilinder, bal -0.5 és +0.25 cilinder.
Nagyon kellemetlen, hogy a buszt se látom, hogy melyik jön, meg úgy egyáltalán, homályosan látok, egy méteren túl mindent. A sima szemüvegemmel sokkal jobban látok még mindig. Aggódom én is :( ha nem lesz jobb egy hét múlva visszamegyek, hogy ez így nem igazán működik..
#2-es vagyok.
Nagy a változás az előzőhöz képest. Az ugye nem volt cyilinderes, ez okozta a szédülős érzést. A homályos látást pedig az, hogy a korábbihoz képest NAGYON alul vagy korrigálva. Nyugodtan menj vissza, mert ez így nem jó. Nem fogom tudni kideríteni, hogy miért döntött úgy a vizsgáló, hogy csökkenteni kell, pláne ilyen mértékben a korrekciódat. Lehet, hogy a computeres vizsgálatnál a gép jóval alacsonyabb értéket mért...de ez csak feltételezés.
Jaj ne haragudj, a balt elírtam, nem -0,5 hanem -1,5 lett. A jobbra ennyit mértek a géppel a balra, viszont nagyobb cilindert ír a papír, 0,5-öt.
Akkor ez nem lesz jó sose, menjek vissza? Ott a próbaszemüveggel még jól láttam, de azóta az istenért sem javul és tényleg aggasztó, mert nem olcsó egy szemüveg.
Köszönöm, hogy segítesz! :)
#2,4 vagyok
Menj vissza mindenképpen. Ez így működik, vizsgáltatsz, készíttetsz, hordod, nem jó, visszamész, kontroll, új korrekció, jó lesz. Menj vissza :)
:)
Voltam az üzletben, újra megmérték a szemem géppel és most megint más értéket adott ki, mint legutóbb.. most a jobb -2,25 és +0,5 cilinder, a balra most nem emlékszem fejből. A régi szemüvegem és az új szemüvegemnek megfelelő lencséket próbáltatta ki velem az orvos (furcsálltam is, hogy csak ezeket, de hát ez van) és mondta, hogy a régivel jobban látok (you don't say?!) szóval tegyünk ugyanolyan lencsét az új keretembe.. úgyhogy ennyi történt, a régi már kicsit karcos volt így végül kicserélték a lencsét ugyanolyanra, mint a régi, amin nem volt cilinder, amin a jobb -2.00 a bal meg -1,5 volt.
Jövőhéten megyek vissza kontaktlencsét próbálni is, a cilinder miatt nem lehetett volna, de így mondták, hogy próbáljam ki, mert szerettem volna csak a nagy görbület (9.00) és a cilinder miatt nem lehetett, mert nem gyártanak ilyet. Ami furcsa volt nekem, hogy akivel intéztük a szemüveget mondta, hogy neki 2-3 hónap volt mire jól látott már a cilinderével, de azért nekem ez furcsa, hogy hónapok kellenek.. én 3 hétig hordtam, de ugyanolyan homályos maradt az egész. Azt mondták, hogy lehet nem tudja megszokni az agyam és ezért látok csak a cilinder nélkülivel, mert, hogy elvileg pedig kéne.. szóval ennyi történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!