Meddig romolhat a szemem?
Az hülyeség, hogy 20-22 éves kor körül megáll... Nekem 14 éves koromban lett egy 0,5-ös, majd 20 éves koromban 2,75-ös (mindkettő), majd 27 évesen -3-as. Azt szokták mondani, hogy ha egyenlően rossz mind a kettő, akkor áll meg. Nekem évekig -2,75-ös volt mindkettő, és mégis tovább romlott.
A szemész nem ajánl műtétet, mivel jó esély van rá ekkora dioptriánál, hogy 40 éves korom körül kinullázódik, és nem lesz szükségem szemüvegre.
Szerintem neked se ajánlanák.
A látás elvesztésétől meg még marha messze állsz.
Nem fog megállni a romlásban, csak a sebessége változhat.
És nem véletlenül találták ki az óránkénti 10 perc szünetet.
A rövidlátók között is óriási különbségek vannak. Én is az vagyok, 9 éves koromtól vagyok szemüveges, nem is látok nélküle. 2,5-össel kezdtem, most -6-osnál tartok. Az orvos nekem azt mondta, kb 18-20 éves koromra beáll és nem fog tovább romlani. Így is lett. 29 vagyok.
Ne izgulj és próbálj meg megbízni az orvosodban! Kérhetsz egy másik szakvéleményt is, ha ennyire bizonytalan vagy!
Utolsó hozzászólónak: igen, beáll. Aztán kb. 40 éves korodtól lassan romlik tovább.
A kérdezőnek: 16 dioptria fölé nem romolhat. Annyi az emberi szem fénytörése.
Nah jó, de ha nem hordom a szemüvegem, akkor nem látok...októberben csináltattam újat, most mindkettő -1,75ös....és már megint érzem, hogy hamarosan ez sem lesz jó, már megint nem olyan jó nagyon távolra :S
Pedig olyan munkát szeretnék, ahova kell a jó szem...Aggódom. Persze tudom, hogy mindig leredukálják, és nem egyből az erősebbet irják fel...Nah de ha ilyen hamar hozzászokik a szemem....
A monitorhoz még az első -0,75ös szemüvegemet használom, ez teljesen jó....De hát mégis élvezetesebb a tv-t is szemüvegben nézni, és az utcán is, hogy lássam a buszok számát....
Én csak remélem, hogy megáll, legalább 1 évig a romlásban, és akkor megműttetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!