Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mit jelent az, hogy 0,7-e s a...

Mit jelent az, hogy 0,7-e s a szemem?

Figyelt kérdés
Ma voltam beiratkozáson és alkalmassági alatt azt mondták, hogy 0,7-es a szemem és adtak beutalót szemészetre. Azt mondták, hogy végülis az rossz utána mondtam, hogy tavaly ilyenkor még semmi baja nem volt a szememnek és azt mondták az még rosszabb. Azt már értem, hogy rossz de valaki tudna valamiféle tájékoztatást adni erről, hogy mennyire.(Mivel sokan voltak így nem tudott az orvos mindent részletesen elmagyarázni.) Azt mondták, hogy szemüveg is fog kelleni. Ez most akkor csak amolyan olvasó szemüveg (gondolom az, de az a biztos ha megkérdezem :D) vagy állandó? A rémálmom egy szemüveg így ha lehet ezt az opciót elkerülném. :) Főleg ha folyamatosan kellene viselnem. A válaszokat előre is köszönöm!

2016. aug. 24. 19:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Külön vizsgálat kell, azért küldtek szemorvoshoz.
2016. aug. 24. 19:44
 12/15 A kérdező kommentje:
Remélem negatív lesz :D
2016. aug. 24. 19:59
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Mindenkinek!
2016. aug. 24. 20:21
 14/15 anonim ***** válasza:
95%

Ha kevesebbet erőlteted a szemed, nem gépezel, nem olvasol annyit, vagy ha mégis, akkor azt a javasolt fényviszonyok mellett teszed (erre találsz utalásokat, mi a legegészségesebb fényviszony).Például a természetes, de nem vakító fényforrásnál való olvasás, a gépezés, tv-zés megfelelő háttérvilágítás mellett, stb...És emellett szemtornákat is javasolt végezni, illetve időnként a szemet tudatosan pihentetni.

Így a szem fáradtsága idővel megszűnhet és a látás élesedhet, amennyiben csak az volt a probléma oka.De ha időközben tényleg látásromlás alakult ki, az vissza nem fordítható, csupán korrigálható.

2016. aug. 24. 21:51
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2016. aug. 25. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!