Mit jelent az, hogy 0,7-e s a szemem?
Figyelt kérdés
Ma voltam beiratkozáson és alkalmassági alatt azt mondták, hogy 0,7-es a szemem és adtak beutalót szemészetre. Azt mondták, hogy végülis az rossz utána mondtam, hogy tavaly ilyenkor még semmi baja nem volt a szememnek és azt mondták az még rosszabb. Azt már értem, hogy rossz de valaki tudna valamiféle tájékoztatást adni erről, hogy mennyire.(Mivel sokan voltak így nem tudott az orvos mindent részletesen elmagyarázni.) Azt mondták, hogy szemüveg is fog kelleni. Ez most akkor csak amolyan olvasó szemüveg (gondolom az, de az a biztos ha megkérdezem :D) vagy állandó? A rémálmom egy szemüveg így ha lehet ezt az opciót elkerülném. :) Főleg ha folyamatosan kellene viselnem. A válaszokat előre is köszönöm!2016. aug. 24. 19:00
1/15 anonim válasza:
Hogy jött rá, hogy 0,7-es? Ha távolra nem láttál elég jól, akkor állandóan kell hordani. De feltalálták a kontaktlencsét is. ;-)
2/15 A kérdező kommentje:
Nem láttam jól. :) Amikor levettem a kezemet a másik szememről akkor azta ezt hogy a francba láttam így? a harmadikat már nem láttam. Legalább is láttam csak nem azt ami oda volt írva.
2016. aug. 24. 19:07
3/15 A kérdező kommentje:
A kontakt lencse mégrosszabb és még drágább is :D
2016. aug. 24. 19:07
4/15 A kérdező kommentje:
Mi van akkor ha én ezek ellenére nem fogok szemüveget hordani? A látásom romolhat tovább?
2016. aug. 24. 19:11
5/15 anonim válasza:
0,7 a rövidlátásodat mutatja.Ha tavaly óta lett ennyi, az tényleg sok.Elég gyors látásromlás, bizonyára túlerőltetted a szemed.Talán túl sokat olvasol, gépezel, rossz a világítás...stb...
Nos, rengeteg féle szemüveg közül lehet választani, ha jól választasz, nagyon csinos, divatos is lehet.De ha végképp nem akarod, akkor lehet kontaktlencséd is.
Azt csak orvos tudná megmondani, állandó-e vagy csak olvasó.Beiratkozáson az orvos nem írhat fel szemüveget, csak szemész szakorvos teheti, azért küldtek oda.Ugyan azt a vizsgálatot fogja elvégezni,táblát olvastat, belevilágít a szemedbe.Semmi extra...Ja és szemüveglencséket próbáltat fel veled.Ott a szemésznél speciálisabb a fény, a viszgálat alaposabb.Lehet hogy kiderül, nem is olyan nagy a baj...
6/15 A kérdező kommentje:
Hát igazából ha van szabadidőm, akkor a gép előtt ülök és full sötét szobában. :) Talán lehet ez volt a baj. Ha ezt az életmódot megszüntetem visszajavulhat? A szemüveget és kontaktlencsét minden áron el akarom kerülni.
2016. aug. 24. 19:15
7/15 A kérdező kommentje:
Ja meg ha éppen nem gépezek (mondjuk megyek valahova pl vonaton), akkor könyvet olvasok.
2016. aug. 24. 19:15
8/15 A kérdező kommentje:
A divat az nálam nem számít, az meg hogy csinos lehetetlen, mert velem a sors elég rossz tréfát űzött na most képzelj el egy ilyen embert még szemüvegben is. Nincs az az isten keze által teremtett szemüveg amiben én jól nézzek ki.
2016. aug. 24. 19:17
9/15 anonim válasza:
A visus a látásélességet mutatja, ha 0,7 , akkor a tökéletes látás 70%-a. Dioptriát nem mutat.
10/15 A kérdező kommentje:
Igen visus 0,7. Az mit takar mégsem kell szemüveg?
2016. aug. 24. 19:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!