Rontja-e a szemem, ha nem viselem a szemüveget?
Sziasztok!
2011-ben lettem szemüveges. Akkor -2,5 dioptriájú volt a szemem, most -3,5 és -4-es. Utálom viselni, csak TV nézéskor, gépezésnél szoktam hordani. A suliban is max az órán veszem fel, de csak akkor, ha írni kell valamit a füzetbe például. Eddig teljesen nyugodt voltam, hogy nem romlik a szemem ettől, de a napokban olvastam egy cikket, miszerint rontja a szemem, ha nem hordom mindig. Igazából, elvileg azért romlott eddig is a szemem, mert örököltem. (Ezt mondta az orvos)
Furcsa, de valahogy sokkal jobban szeretek lenni szemüveg nélkül. Valahogy szerintem megszokta már a szemem, múltkor amikor voltunk bringázni a haverjaimmal, az egyik barátomnak -0,5 a szeme, de ő viselte a szemüveget, én nem. És nem is kellett, jól láttam mindent kb, ami bár eléggé furán hihető el. A szemüvegben meg szokatlanul érzem magam, bár otthon egész nap rajtam van.
Előre is köszi a válaszokat, nehéz ügy!
#10-es, de ha 5 év alatt nem romlott? Akkor is fog?
Legalábbis Elvileg, mert az orvos szerint ez az örökségem.
Rendben, Köszi mindenkinek a válaszokat.
Csak tudod furcsa, hogy valaki ezt Írja,valaki azt...
3,5 és 4-gyel hogy látsz szemüveg nélkül?? Az enyém -2 és -2,5 és borzasztó, alig pár méterre látok nélküle :O
Nekem is romlott amikor nem hordtam mert nem bírtam elviselni tizenévesen. Egy jól illeszkedő kerettel észre se veszem már hogy rajtam van, azóta megszerettem. Kontaklencsén nem gondolkodtál?
Mivel írod hogy suli ezért fiatal vagy még, hormonális változásoktól, növekedéstől, sok mesterséges fényben tartózkodástól, gépen olvasástól, de még a telefonozástól is és egyéb szembetegségektől is romlik, az örökölt hajlamon felül.
Nekem egy egészet romlott egy éve alatt amíg okj-ra jártam mert folyton neonfényben voltunk és projektoros volt az óra... Után még nőttem 3centit és bizony megint új kellett...
Főleg azért is jó ha hozzászoksz mert csúnya szokásokat lehet felvenni nélküle mint a hunyorgás, valamint az életminőséged romlik, kellemetlen olyan helyzetbe kerülni amikor szükség lenne rá de nem látsz pl egy kiírást, feliratot... Jogsihoz nagyon kell pl amúgy, sőt több munkához is feltétel hogy jól láss.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!