Szemüveget szeretnék cserélni. Mi a menete? Mik kellenek hozzá?
A mostani szemüvegem eléggé viseltes.A lencsék is és a keret is. Szeretnék újat csináltatni.
Itt a mostani szemüvegem, tudom hogy mindkét szemem -1 dioptriás, illetve van egy ambuláns lapom(zöldhályog miatt járok félévente kontrollra, a mostani kontroll 1 hónapja volt) amire szintén -1 van írva vízushoz(ott is olvastattak).
Ez elég az optikusnak ahhoz hogy megcsinálhassa a szemüveget, vagy muszáj külön látásvizsgálatot csináltatnom előtte, és azzal visszamenni? (Ha jól tudom ott ahová megyek, nem tudnak látásvizsgálatot csinálni, tehát egy SZTK lenne ez esetben)
Köszönöm a gyors választ! :)
Persze egy helyen terveztem csinálni az egész szemüveget :)
Olyan szemüveget csinál az optikus, amilyet te kérsz. Ha viszel egy 5 évvel ezelőtti vizsgálati lapot, és azt mondod, hogy te azt a szemüveget kéred, azt is megcsinálja. Persze felelősséget nem vállal érte, ha később rájössz, hogy mégsem jó.
A szemüveghez nem elég tudni azt, hogy hány dioptriás lencse kell, egyéb információkra is szükség van (pl. a két szem távolsága). Ha ezek nincsenek az ambuláns lapon, akkor nem lehet jó szemüveget csináltatni. De a legtöbb optikában van vizsgálat, legfeljebb nem állandóan, és nem feltétlenül orvos, hanem optometrista, kérdezz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!