Biztos polarizált szemüveget vettem?
5000 forintért vettem a szemüvegem, szóval nem várok tőle sokat. De a kérdés az lenne, hogy valóban polarizált-e? Vagy inkább csak a szemem rontom vele?
Az árus, akitől vettem, mutatott egy képet, amire ha ránéztem szabad szemmel, akkor nem láttam a mintát, szemüveggel viszont igen. Megvétel után meg azt tűnt fel, hogy ha a telefonom kijelzőjére nézek rá, akkor "szivárvány" szinűnek néz ki. Ahogy mozgattam a fejem, úgy mozgott a "szivárvány" szín is.
" Az árus akitől vettem "
Napszemüveget is csak optikában szabad venni. Vagy max sportboltban.
Köszönöm a válaszokat.
Persze megértem, hogy kiemelted, kedves első válaszoló. Én csak azt szeretném megtudni, hogy jó-e, az amit látok a szemüvegen keresztül, mikor a telefonomra ránézek. (mert egyéb észrevételem nincs vele, azon kívül, hogy persze sötétebb, mint nélküle)
Polarizált szemüveget a számítógép, tablet, telefon képernyője elé tartva, s a szemüveget körbeforgatva a képnek egyszer csak el kell sötétülnie (majd megint kivilágosodnia tovább forgatáskor.
Ugyan nem tudom, mire gondoltál, mikor szemrontást említettél, a polarizált szemüveg, mint #4 írja, mást nem tesz, mint bizonyos csillogásokat nulláz.
Értem. Ezek szerinte akkor tényleg polarizált.
De akkor mit kell megfizetni egy jó drága napszemüvegben? Magát a minőséget csak? (tehát a stílust, kinézetet)
Nem tudom, mert ugye a napszemüge alapvető funkciója a fény csökkentése, és ezzel kapcsolatos az, hogy az UV-t mennyire csökkenti - egy ideig azt hangoztatták, hogy na, UV-t csak a drága márkák csökkentenek jól, aztán meg azt olvastam, hogy épp olyan hatásosak lehetnek az olcsók is.
UV csökkentés mérést ingyen csinálnak optikai üzletekben, azért érdemes egyszer beesni oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!