Üvegtesti homály problémák UV sugárzásra?
Olvastam hogy az UV sugárzás károsítja a kollagénrostokat, melyek a szemben is megtalálhatók, ezért merült fel bennem a kérdés.
Az UV fénynek kitettség pedig egy speciálist téma kapcsán merült fel bennem. Régebben hobbim volt a világító számítógép hűtő ventilátorokkal a számítógépem kivilágítása és bizony a kedvenc színem a lilán világító volt, mely alatt még pénzt is lehetett vizsgálni.
Más tapasztalatait is várnám ezzel kapcsolatban, mint lila LED fény és esetleges látásproblémák.
Köszönöm a válaszod!
Mennyire megbízható egy ilyen alkalmazás, már ha létezik? Ki tudja mennyit csalnak a különféle kamerák ebben a tartományban.
Nem hiszem hogy tekintettel voltak arra hogy azok a lila ledeknek mekkora szórásuk van a káros tartományban.
Ami lényeges lehet, hogy pénzt tudtam vizsgálni, érdemes lenne megtudni mekkora tartománnyal lehet pénzt vizsgálni!
Még egy megjegyzés: Kék festés kifakult ott, ahol érte a fény.
De igen, vannak ilyen problémáim.
Sokat gépeztem és a gép a jobb oldalamon volt mellettem, a jobb szemem rosszabb is.
Egy Google-ös villámkeresés alkalmával azt találtam hogy UV-A és UV-C sugárzású pénzvizsgálókat kínálnak. Wiki az UV-A-ra ezt írja:
"UV-A (315-400 nm): A földfelszínre beeső sugárzás legnagyobb része. A többi UV-sugárzáshoz hasonlóan károsítja a kollagénrostokat, hozzájárulva így a bőr öregedéséhez. Roncsolja a bőrben levő A-vitamint is. Korábban kevésbé veszélyesnek tartották, de közvetve képes károsítani a DNS-t reaktív gyökök létrehozásával, így a bőrrák kialakulásában is szerepet játszhat. A bőr barnulását csak ideiglenesen, a melanin oxidálásával idézi elő."
Ez alapján kezdek biztos lenni benne hogy a szórása az UV-A tartományba is beleesett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!