Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Úszó foltok a látóteremben?

Úszó foltok a látóteremben?

Figyelt kérdés
Üvegtesti homályaim vannak 2 hete,elviselhetetlenek,főleg kint,csak sötétebb fényviszonyok között nem látom,idegesít,szorongok tőle,nem tudom nem észrevenni:/ Még csak 25 vagyok és ha belegondolok ,hogy így kell még x évet élnem vele,elszomorít,vállal valaki Magyarországon viktrómiát ami csak a homályokat célozza meg?(FOV) vagy hogy tudom ezeket ignoralni?

#szem #folt #homály #üvegtest #üvegtesti homályok
2016. máj. 31. 15:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
nekem egy éve vannak homályaim, most 20 éves vagyok. sokat sírtam miattuk, annyira zavart. de már nem idegesít, gyakran làtom őket, van hogy el is felejtkezek róluk, de amint eszembe jut, egyből meglátom őket.. szemüveges vagy egyébként?
2016. máj. 31. 15:21
 2/13 A kérdező kommentje:
Mennyi ido alatt sikerult odaig jutni hogy ne idegesitsenek?igen,bal szemem -3as.Szemuvegben ritkulnak valamennyire.
2016. máj. 31. 15:26
 3/13 anonim ***** válasza:
nekem kb fél év kellett, hogy beletörődjek "sorsomba" . azóta már nem idegesítem fel magam rajtuk. nekem korábban jó volt a szemem, de amióta ezek a genyók megjelentek, kicsit romlott távolra :(
2016. máj. 31. 15:27
 4/13 anonim ***** válasza:
Ha nem figyelsz rá és nem idegeskedsz miatta, akkor nem látod annyira erősen, amúgy utcára csak napszemüvegben menj ki, akkor nem olyan zavaró. Én is látom, néha erősebben, néha gyengébben.
2016. máj. 31. 15:44
 5/13 anonim ***** válasza:

Ezen nem kell sírni, nem egy halálos betegség. Szépen eloszlik magától . Igaz, nem olyan hamar...

Nem tudom honnan az ismereted, de a szemészorvosom szerit ez nem igényel gyógyítást, és nem is kell kezelni sem. Lehet te többet tudsz.

2016. máj. 31. 16:08
 6/13 A kérdező kommentje:
Telen nem hinnem hogy hordok,nem lehet mindig napszemcsi moge bujni :(
2016. máj. 31. 16:08
 7/13 anonim ***** válasza:
Ha süt a nap és havas a táj, én télen akkor is felveszem a napszemüveget, mert vakít a hó.
2016. máj. 31. 16:36
 8/13 Snooch ***** válasza:

Én 8 éve látom őket, húszas éveim közepén jöttek elő. Először bepánikoltam, orvostól orvosig mentem, nappali fényben nem akartam kimenni, hogy ne lássam őket, stb.

Ma már észre sem veszem őket. Kellett közel fél év nekem is, de olyan szinten megtanultam velük együtt élni, hogy már csak akkor látom őket, ha koncentrálok rájuk. Több van már, mint annak idején volt, de észre sem vettem, hogy mikor keletkeztek, stb.

Tudom, hogy nehéz, de tényleg meg lehet őket szokni, sőt, egy idő után az agy már nem is látja őket, csak ha rájuk gondolsz. Idő és türelem. ;)

2016. jún. 2. 18:01
 9/13 anonim válasza:
Mindig látjátok őket ha rágondoltok? Vagy hogyan lehet megkülönböztetni a nagyobb problémától? Retinaleválástól pl?
2016. júl. 4. 16:54
 10/13 anonim ***** válasza:

Nekem is voltak ilyenek, de csak a világos égre nézve láttam őket, annyira nem volt zavaró. Úgy vettem észre, hogy mostanra egy kivételével eltűntek.

Nem tudom, számít-e, de egy ideje egészségesebb az étrendem és szoktam csukott szemmel napoztatni a szememet majdnem minden nap, amikor süt a nap. Persze lehet, hogy csak véletlen egybeesés...

2016. júl. 16. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!