Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Úszó foltok a látóteremben?

Úszó foltok a látóteremben?

Figyelt kérdés
Üvegtesti homályaim vannak 2 hete,elviselhetetlenek,főleg kint,csak sötétebb fényviszonyok között nem látom,idegesít,szorongok tőle,nem tudom nem észrevenni:/ Még csak 25 vagyok és ha belegondolok ,hogy így kell még x évet élnem vele,elszomorít,vállal valaki Magyarországon viktrómiát ami csak a homályokat célozza meg?(FOV) vagy hogy tudom ezeket ignoralni?

#szem #folt #homály #üvegtest #üvegtesti homályok
2016. máj. 31. 15:14
1 2
 11/13 Szab29 válasza:
Nyugalom! Elfog mulni!nekem fevruar 20.an lett 10szurke uszkalo folt a ball szememben.3 szemesznel voltam azonnal.kollagen roat osszecsapzodas!a gyogyir ra:granatalma lé reggel este 1-1deci.sargarepa minden este 1-2 12percig fozve!ja es vitamist optic plus spray kollagenrost osszecsapzodas ellen.szinte mar elmult mindd!!
2017. máj. 5. 21:50
 12/13 anonim ***** válasza:
A szem, beviszi a képet az agyba. A látóidegen keresztül. A képet az agy feldolgozza, így alakul ki valamiről egy kép a tudatunkban, ami hatást gyakorol az idegrendszerre. Nekem egy álltalam megélt trauma hozta ezeket, ami nem is volt nagy dolog, de akkor úgy éltem meg. Majdnem egész nap egy panoráma röntgent bámultam a telefonomon ami elborzasztott. Az agy azt akarja hogy ne lásd azt a dolgot, és szép lassan elveszi a látásod hogy megkímélje az idegrendszert, ha nem hagyod abba, és engeded el! Utánna elkezdi helyreállítani, ami hosszú folyamat lehet. De ha bepánikolsz, romlik, vagy szinten marad. Gondolja mindenki végig miket néz ezeken az ezközökön, és milyen mennyiségben, milyen gyakran. Az agy nem tudja hogy valós dolgot lát, vagy illúziót? Ugyan úgy reagál. Napszemüveg jó de polarizált. Mindenki próbállja hanyagolni a telefont, tiktok stb. És figyelje magát. És próbáljon visszagondolni, milyen konfligtusa volt ami vizuális, vagy valamitől elválasztódott, vagy el szeretne választódni. "Az egyetlen valóság a Te megélésed".
aug. 9. 21:20
 13/13 anonim ***** válasza:

Az úszkáló micsodákkal, exudátumokkal önmagában nem kell fogéalk9zni, viszont a keleykezésének az okára nagyon is fontos fényt deríteni, mert súlyps szemészetiproblámáknak lehrt az első jele!

Pl ha valaki cukorbeteg, vagy magasabb 5-nél a vérzsír értéke, attól a szem erei beszűkülhetnek és kialakulhatbegy retinabkeringésát rontó jelenség, a retinopátia.

Nekem voltbilyen problémám és nekemisbkeletkeztekbilyen exudátumok a szemben.

Igaz, már alig veszemészre őket. Csak ha kifejezetten figyelem, akkor tűnik fel esetleg kicsit.

Nálam retina kapillűris aneurima volt, ahol a magasabb vércukorból a májban szintetizált magasabb koleszterintől romlott az erek vérellátása. Aztán elkezdtem szedni gyógyszert, ami gűtolja a májban a cukorból a koleszterinbtermelést.

Utána rendbe jött a szemem.elmúlt a keringési zavar. Felszívódott abretina ödéma.

Azóta lassan már alug tűnik fel azvaz úszkáló,vfehérje törmelékből és koleszterinből álló uszkáló valami.

Szóval az úszkáló homályoknál nagyobb baj ne legyen.

Mivel az valami rendellenesség miatt jött létre, aztbazért érdemes lenne kivizsgáltatni, nem vagy-e cukorbeteg,

vagy más okból nem magasabb-e a kolesztetin szinted.

VEzek mindenre kiható beégyógyászati dolgok.

Viszont a szemész is tud arról véleményt mondani, ne, látszik-enretinopátiára jeélemző elváltozás a retinán.

aug. 10. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!