Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Egyszerűen nem tudom magamnak...

Egyszerűen nem tudom magamnak felrakni a kontaktlencsét. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már többször próbálkoztam, majd hetek múlva újra. Szerintem már napokat vett el az életemből, és piszok idegesítő, hogy még egyszer sem sikerült. Az optikában két pillanat alatt ment, mert ott vezették a kezem, de magamnak nem megy! Ha márkát váltok, jobb lehet? Bausch & Lomb lencséről van szó.

2016. ápr. 27. 15:57
1 2
 11/13 anonim válasza:
56%

Nekem is nagyon nehezen sikerült eleinte, mert nagyon mélyenülő szemem van és érzékeny is szóval nem tudtam megállni pislogás nélkül. Az a módszer vált be, hogy a mutatóujjamat igyekszem minél szárazabban tartani, hogy ne ragadjon rá a lencse, aztán széthúzom a szemhélyaimat, a felsőt a bal az alsót a jobb kezem középső ujjával (így közben a mutatóval be tudom majd tenni). Szemben állok a tükörrel és aztán elfordítom a fejem egy kicsit de továbbra is a tükörbe nézek, így ey kicsit több fehér rész látszik a szememből, oda helyezem a lencsét aztán még a szemhélyamat mindig tartva oda nézek ahol a lencse van. Nekem ez a kis illusztráció segített: [link]

Remélem értehtően írtam és segíteni fog, ne add fel! :)

2016. máj. 12. 14:29
 12/13 anonim ***** válasza:
56%
Csak gyakorlat és türelem kell, a szem megszokja hogy ne pislogjon rá, nekem elsőre az optikában is másfél óra volt berakni, kivenni is annyi. Már remegtem a végén olyan ideges voltam, főleg mert záróra volt és már csúnyán néztek rám... de nem adtam fel. Ez így ment otthon 3 napig még. Aztán már semmi gond nem volt utána, pár perc alatt is sikerül azóta.
2016. máj. 12. 14:42
 13/13 anonim válasza:

Turelem

De a szemorvos nem mutatta meg? Nalam ugy volt hogy az orvos megmutatta hogy kell betenni, majd en es ha 1 oraig tart akkor is kitartott volna mellettem xd utana egy negyedórát sétáltatott hogy szokjam, vagy hogy mutat-e a szemem valami irritaciot stb utana pedig megmutatta hogy vegyem ki oket utana vissza es utana ezt nekem Ja meg kellett csinalni. Ezek utan nem volt problémám . A jo orvos tesz mindent :D

2017. jan. 2. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!