Egyszerűen nem tudom magamnak felrakni a kontaktlencsét. Mit tegyek?
A márka annyiban számít, hogy ha egy lencse túl puha, akkor nyeklik nyaklik az ujjadon is és nehezebb berakni. Én a B&L Softlens 66-al voltam, így de ez régen volt, tán már nem is kapni. Nem szerettem mert nehéz volt berakni és nagy víztartalma miatt szárította a szemem. (Nagyobb víztartalomnál ahogy szárad a szemből szívja magába a szükséges vizet.)
A Softlens 59 már jobb volt egy fokkal, a Pure Vision meg mondhatni tök jó, míg egy nap nem kezdte valami rejtélyes okból szúrni a szemem.
Így váltottam a CooperVision-ös Iwear Oxygen-re, ami még Biofinity néven is fut (nem tudom miért, de ugyan az a gyártó, ugyanazon terméke csak kétféleképpen van csomagolva) NA és ez baromi jó! Ez eddig a legjobb. Ezt tudom ajánlani. A B&L le van érdekelve.
Na már most ami a behelyezést illeti, az ujjadat is öblítsd át kis folyadékkal, majd így helyezd rá a lencsét, ami a lehető legkisebb felületen érintkezzen az ujjad begyével (nem hegyével). Így tud legjobban a szemedhez tapadni majd. Mikor berakod, akkor nézzél egyből lefele, úgy elősegíted az illeszkedés, és nem esik ki olyan könnyen. Csak eztán pislogj.
A lényeg igazából az, hogy az újjbegyeddel minél kisebb felületen érintkezzen a lencse. Éppen csak a lencse alja érjen hozzá. (Ez az ami könnyebb ha merevebb egy lencse.) Így nem tud rátapadni az ujjadra, miközben helyeznéd be.
Meg az, hogy a másik kezed hüvelyk és mutatóujjával feszítsd ki az alsó felső szemhéjadat, hogy ne tudj belepislogni. Ezt tudod lencse nélkül is gyakorolni.
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!