Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Egyszerűen nem tudom magamnak...

Egyszerűen nem tudom magamnak felrakni a kontaktlencsét. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már többször próbálkoztam, majd hetek múlva újra. Szerintem már napokat vett el az életemből, és piszok idegesítő, hogy még egyszer sem sikerült. Az optikában két pillanat alatt ment, mert ott vezették a kezem, de magamnak nem megy! Ha márkát váltok, jobb lehet? Bausch & Lomb lencséről van szó.

2016. ápr. 27. 15:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%
A márka nem számít. Mi nem megy benne?
2016. ápr. 27. 15:58
 2/13 anonim ***** válasza:
55%
Na én ezert maradok inkabb a szemuvegnel, menj vissza az optikaba mondd nékik mutassak meg meg egyszer, nem szégyen ez
2016. ápr. 27. 16:01
 3/13 A kérdező kommentje:
Vagy a kezemen marad, vagy belepislogok, vagy egyszerűen csak nem tapad rá a szememre. Pedig nem vagyok (szerintem) egy kimondottan rossz kézügyességű ember... Eszméletlen idegesítő!
2016. ápr. 27. 16:02
 4/13 A kérdező kommentje:
Én is használok szemüveget, de a munka során többször leverem/leverték már, ezért szeretnék munka közben lencsét hordani.
2016. ápr. 27. 16:04
 5/13 anonim ***** válasza:
71%
Először azt kell megtanulni, hogy érj hozzá a szemedhez pislogás nélkül. Lehet hogy azért nem marad rajta, mert száraz. Önts a belsejébe kis folyadékot, plusz az ujjad is legyen nedves.
2016. ápr. 27. 16:07
 6/13 anonim ***** válasza:
71%

A márka annyiban számít, hogy ha egy lencse túl puha, akkor nyeklik nyaklik az ujjadon is és nehezebb berakni. Én a B&L Softlens 66-al voltam, így de ez régen volt, tán már nem is kapni. Nem szerettem mert nehéz volt berakni és nagy víztartalma miatt szárította a szemem. (Nagyobb víztartalomnál ahogy szárad a szemből szívja magába a szükséges vizet.)

A Softlens 59 már jobb volt egy fokkal, a Pure Vision meg mondhatni tök jó, míg egy nap nem kezdte valami rejtélyes okból szúrni a szemem.

Így váltottam a CooperVision-ös Iwear Oxygen-re, ami még Biofinity néven is fut (nem tudom miért, de ugyan az a gyártó, ugyanazon terméke csak kétféleképpen van csomagolva) NA és ez baromi jó! Ez eddig a legjobb. Ezt tudom ajánlani. A B&L le van érdekelve.

Na már most ami a behelyezést illeti, az ujjadat is öblítsd át kis folyadékkal, majd így helyezd rá a lencsét, ami a lehető legkisebb felületen érintkezzen az ujjad begyével (nem hegyével). Így tud legjobban a szemedhez tapadni majd. Mikor berakod, akkor nézzél egyből lefele, úgy elősegíted az illeszkedés, és nem esik ki olyan könnyen. Csak eztán pislogj.

A lényeg igazából az, hogy az újjbegyeddel minél kisebb felületen érintkezzen a lencse. Éppen csak a lencse alja érjen hozzá. (Ez az ami könnyebb ha merevebb egy lencse.) Így nem tud rátapadni az ujjadra, miközben helyeznéd be.

Meg az, hogy a másik kezed hüvelyk és mutatóujjával feszítsd ki az alsó felső szemhéjadat, hogy ne tudj belepislogni. Ezt tudod lencse nélkül is gyakorolni.

Kitartás!

2016. ápr. 27. 18:32
 7/13 anonim ***** válasza:
68%
Bocsánat, rosszul mondom, csak a felső szemhéjadat fogd le, mert az alsóval úgysem tudsz pislogni, viszont mikor berakod a lencsét és gyorsan lefelé nézel, akkor az alsó szemhéj rásimítja a lencsét a szemedre és nem tud annyira kiesni, megtartja.
2016. ápr. 27. 18:34
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Most rendeltem egy másik márkájú lencsét, megpróbálkozom vele újra. Köszi még egyszer! :)
2016. ápr. 28. 11:54
 9/13 anonim válasza:
55%
Nekem vastagabb lencsével könnyebben megy a ki-berakás. Pl színessel- de ez drágább, mint a sima.
2016. ápr. 29. 21:31
 10/13 A kérdező kommentje:
Újabb napokat szerencsétlenkedtem a tükör előtt. Most egy cooper vision lencsét próbálgattam, de rá kell, hogy jöjjek, hogy én ezt nem tudom magamnak berakni... Egyszerűen képtelen vagyok. Szerintem túl kicsi a szemem, vagy nem tudom. Folyton kiesik, leesik. Még egyetlen egy alkalom nem volt, hogy be tudjam rakni magamnak sikeresen! Már órákat néztem a youtube-ot is, ezerféleképp próbáltam, de mindig csak felidegesítem magam, hogy már a tízezredik próbálkozásra sem megy. :(
2016. máj. 2. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!