0,5 os kontaktlencsét használok érdemes megműttetni a szemem?
Meg kell nézetned, egyáltalán alkalmas-e erre a szaruhártyád. Valószínűleg ilyen kicsi hibánál tökéletesen meg tudják oldani, sőt, a normál látásélességnél is jobb állapotot tudnak elérni, magyarán a vonal alatt is el tudsz majd olvasni több számot.
Orvossal konzultálj a kockázatokról. A műtétet én őszre/télre tervezném amúgy, mert napszemüveg kellhet utána hónapokig így is a fényérzékenység miatt.
Én úgy tudom ilyen kis dioptriánál nem műtik feltétlen, mert egyrészt nem biztos a siker, másrészt sokszor hagynak az egyik szemen pont ennyit, mert ha idős korodra pluszosodik kicsit a szemed, kiegyenlíti. Már ha -0,5-öset hordasz. Erre sokan szemüveget sem hordanak.
Nekem ez egyik szemem ugyanilyen dioptriás volt. -0,5-ös és elhagytam a kontaktlencsét, mire megjavult magától. Most teljesen jó, 100%-os. Annyit csináltam, hogy rendszeresen csöpögtettem műkönnyel és szedtem szemerősítő vitamint, mert néha tornáztattam. Amúgy ha éppen ki van száradva a szem, pont ennyivel lát rosszabbul. Szóval szerintem felesleges megműttetni, mert ez akár helyre is jöhet, sőt egy nap alatt is "romlik" ennyit, ha éppen túlterhelted.
Orvossal kell beszélni erről. Van, hogy ilyen kicsivel nem műtenek, plusz függ a szemed állapotától is.
Tesóm akart ugyanennyivel műtétet, de közölték, hogy amíg nem szült, nem érdemes mert a szüléskor megnő a szemben a nyomás. Mínuszos szem amúgy visszaromolhat könnyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!