Mikor csinálnak pupillatágítást? És fáj?
Az elsö nem tudja egészen jó, szemvizsgálatnál is csinálhatnak pupillatágítást, mert több vizsgálatot így pontosabban lehet elvégezni. (Nekem is többször csináltak, és soha nem mütötték a szemem, csak az új szemüveghez kellettek ezek az eredmßenyek is)
A tágítás nem fáj, egy-egy csöppet adnak mindkét szembe, és kis idö múlva a pupillák teljesen ktágulnak, amiböl nem érzel semmit. Viszont egy ideig annyi kellemetlenség lehet, hogy mivel a pupillák nem reagálnak fényre, túl világos helyen zavaró tud lenni a sok fény, illetve sok esetben nem tudsz rendesen olvasni, mert nem tud egész élesre állni a szem. De ez legkésöbb másnapra elmúlik, szóval nem kell töle félni.
Nekem szemvizsgálatnál szoktak pupillát tágítani mert úgy könnyebben vizsgálják a szemet.
Legutóbb 2 napja voltam.
Szemcseppet csepegtetnek a szembe, várni kell fél órát, totál homályosan lát az ember és nagyon zavaró a fény mivel nem szűkül olyankor a pupilla..De ebbe sehol semmi fájdalom :)
Rejtett dioptria beméréséhez használják ezt a módszert. Általában 3x cseppentenek 15..20 perces szünetekkel, és az utolsó után mérnek. Ezután kb 1 napig homályosan látsz. A szemcsepp eléggé csíp, de ki lehet bírni.
Mivel többféle csepp is létezik e célra, ezért a metódus esetenként eltérő lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!