Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mikor csinálnak pupillatágítás...

Mikor csinálnak pupillatágítást? És fáj?

Figyelt kérdés
10 èves korom óta szemüveges vagyok,most 17 vagyok,eddig sosem csináltak,de mindig fèlek,hogy csinál. 1 èvente járok kontrollra,holnap megyek megint.
2016. márc. 31. 06:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nen fáj, szemcseppet kapsz, de sima kontrollon ilyet nem csinálnak,csak ha műteni akarnak. Csak mert szemüveges vagy,és ellenőrzik,hogy megfelelő dioptriás szemüveged van-e, nem pazarolják a szemcseppet. :-)
2016. márc. 31. 07:21
 2/4 anonim ***** válasza:

Az elsö nem tudja egészen jó, szemvizsgálatnál is csinálhatnak pupillatágítást, mert több vizsgálatot így pontosabban lehet elvégezni. (Nekem is többször csináltak, és soha nem mütötték a szemem, csak az új szemüveghez kellettek ezek az eredmßenyek is)

A tágítás nem fáj, egy-egy csöppet adnak mindkét szembe, és kis idö múlva a pupillák teljesen ktágulnak, amiböl nem érzel semmit. Viszont egy ideig annyi kellemetlenség lehet, hogy mivel a pupillák nem reagálnak fényre, túl világos helyen zavaró tud lenni a sok fény, illetve sok esetben nem tudsz rendesen olvasni, mert nem tud egész élesre állni a szem. De ez legkésöbb másnapra elmúlik, szóval nem kell töle félni.

2016. márc. 31. 07:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem szemvizsgálatnál szoktak pupillát tágítani mert úgy könnyebben vizsgálják a szemet.

Legutóbb 2 napja voltam.

Szemcseppet csepegtetnek a szembe, várni kell fél órát, totál homályosan lát az ember és nagyon zavaró a fény mivel nem szűkül olyankor a pupilla..De ebbe sehol semmi fájdalom :)

2016. márc. 31. 07:35
 4/4 anonim ***** válasza:

Rejtett dioptria beméréséhez használják ezt a módszert. Általában 3x cseppentenek 15..20 perces szünetekkel, és az utolsó után mérnek. Ezután kb 1 napig homályosan látsz. A szemcsepp eléggé csíp, de ki lehet bírni.

Mivel többféle csepp is létezik e célra, ezért a metódus esetenként eltérő lehet.

2016. márc. 31. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!