Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ha szerernek egy 2x2,5 dioptri...

Ha szerernek egy 2x2,5 dioptrias tavollato szemuveget csinatatni vagy csak vizsgalat utan csinalnak?

Figyelt kérdés
2015. aug. 16. 16:43
 1/5 anonim ***** válasza:

Feltétlenül szemész szakorvossal nézesd meg a szemedet, majd ő eldönti, milyen szemüveg kell. Általában nem egyforma a két szem állapota, nem biztos, hogy az általad megállapított lencse kell.

Ilyen bemérjük, megcsináljuk akciónak ne dőlj be, orvossal nézesd meg.

Ezért nem ajánlják a butikban, itt-ott vett szemüveget, mert ha rossz, többet árt, mint használ.

2015. aug. 16. 16:56
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen mert igy tudjak megallapitani hogy tényleg olyan kell e
2015. aug. 16. 18:06
 3/5 Teréz0521 ***** válasza:
Tapasztalatom szerint, ha érzed, hogy a régi, pl. - 2 dioptriás szemüvegeddel jól látsz,bevált, de szeretnél egy divatosabb keretet, vagy esetleg megkopott, tönkrement a régi keret, akkor bemehetsz egy optikai szaküzletbe, és mondhatod, hogy kérsz ilyen szemüveget. Választasz egy keretet,a méret kiválasztásában segít az eladó, és kéred, hogy pl. - 2 dioptriás legyen. Kérésre be is tudja mérni, hogy a régi szemüveged hány dioptriás, és kérhetsz pont ugyanolyat. Ez tapasztalatom, de alá kellett írnom, hogy saját felelősségre, orvosi vizsgálat nélkül kérem a szemüveget. Én pl. - 2 dioptriás szemüveget viseltem, ami nagyon régi volt, de jól láttam vele. Elmentem a szemészhez, (biztos, ami biztos???) aki vizsgálat után elmondta, hogy egyik szememmel közelre látok jól, a másikkal távolra, de a kettő kiegyenlíti egymást, és felírt mindkét szememre - 2,75 dioptriás szemüveget. Ezzel aztán túlságosan élesen láttam, nem tudtam pl. kerékpáron közlekedni vele és a lépcsőn is botladoztam. Ráadásul rábeszélt egy méregdrága szemüvegre (igaz, az egész üzlet az övé volt). A "saját felelősségre" vásárolt szemüveget 4 éve használom, és kiválóan bevált. Tapasztalat? ha tudod, hogy hány dioptriással látsz jól, akkor csináltasd meg (sokkal olcsóbb, és sajnos - tisztelet a kivételnek - kevés a megbízható szemész szakorvos)....
2015. aug. 22. 12:49
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi 3as
2015. aug. 22. 19:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Feltétlenül a szemész orvost javaslom, mert Ő teljes vízsgálatot végez! Én (szerencsémre) szemész szakorvoshoz fordultam, felírta a szemüveget - és mellesleg megállapította a kezdeti stádiumba levő zöldhájogot, mely elhanyagolt formája vakságot okoz. Ennek már 5 éve,- de szerencsére gyógyszerrel (szemcseppek) jól szinten tartható, nem romlik az állapotom.
2015. aug. 23. 05:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!