Havi kontaktlencsénél hogy működik ez?
Figyelt kérdés
Kivizsgáltattam a szemem, és vettem egy havi lencsét. Mivel 6 éve viselem a szemüveget, és rettentően megutáltam már. Azt mondta az optikus, egy hónapig lehet viselni, minden napi használat során. De ha kihagyok egy-egy napot akkor meghosszabodik az élettartalma... Na most én magántanuló vagyok, és kb 1 héten 2x megyek külön órákra, így csak akkor kellene a lencse... Már több mint 1 hete nem nyúltam a lencséhez, csak minden második nap cserélek benne tárolófolyadékot. Írom a napokat mikor használtam, de így akár hónapokig is jó lehet. A minden második nap vizcserétől nem használódik a lencse? Havi lencsét akár hónapokon keresztül is lehet így használni?2010. márc. 29. 20:11
11/16 anonim válasza:
Én rohadtul nem arról a dátumról beszélek, ami rá van írva a lencsére. Hanem arról, hogy ha felbontod, akkor 1 hónapig hordhatod, mivel HAVI lencse. Ezt bármelyik szemész is tudja neked tanúsítani. Sőt, a szemészem is ezt mondta, és a barátnőm anyukája is, aki szintén szemész. De lényegtelen, nem írok többet ide, úgy tűnik nem érted, hogy miről beszélek, vagy csak nem akarod megérteni.
12/16 anonim válasza:
már te magad sem tudod miről beszélsz. én nem vagyok hülye.
a havi lencse 30 alkalmat jelent. Nyilván nem kell egy évig tárolni egy folyadékban, de ha 2 hónap alatt viseli összesen 30x, megfelelően tárolva!!!! nem lesz baja!!! mert mitől lenne, ha hozzá sem nyúl???
TE ERRŐL BESZÉLSZ: felbontástól számított 30nap múlva, függetlenül attól, hogy hordtad-e vagy sem, megromlik, megpenészedik, gyilkos ufók jelennek meg rajta és megölnek! haha!
13/16 anonim válasza:
A tárolófolyadék nem látja el elég nedvességgel a lencsét, szóval idővel kiszárad ha abban tartod is, ezért ne hordd tovább bontástól számított 30 napnál. Megsérülhet a szemed, begyulladhat, bármi lehet. Persze az is lehet hogy semmi bajod nem lesz tőle, de én nem kockáztatnék ha nem muszáj. Legközelebb vegyél napi lencsét, azzal tuti nincs ilyen gond.
14/16 anonim válasza:
Erről beszéltem én is, kedves utolsóelőtti... ;) De hajtogasd csak a magad igazát, majd valami baja lesz a szemednek, aztán nézhetsz..
15/16 anonim válasza:
szerintem meg hordjad amíg gondolod, úgy is érezni fogod ha már 'kényelmetlen' és le van járva
16/16 anonim válasza:
A felbontastol szamitott 30 napig lehet viselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!