15 évesen ilyen rossz a szemem?
Sziasztok!
Körülbelül 3.os (9 éves lehettem) amikor megkaptam az első szemüvegemet. Akkor volt -1 dioptriás mind a két szemem.
Az idők folyamán wgyre és egyre romlott a szemem (gondolom a sok gépezéstől és telefonozástól)
Most 15 évesen, a bal szemem -3 dioptriás, a jobb szemem -4 dioptriás.
Szerintetek ha tovább folytatom ezt az "életmódod" akkor mi lesz? -10es szemem?
Mit javasoltok mit tegyek ez ellen?
És mit gondoltok erről?
Minden féle fajta válasznak nagyon örülök.
Magában a gépezés nem rontja el a szemed, főleg nem ekkora mértékben. (Kicsit vagyok idősebb, de a szemüvegem meg erősebb.)
Nézd meg a családodban a szülők/nagyszülők közül kinek van szemüvege, és hogy kinek hányas! Nálunk ez alapján elég jól be lehet lőni.
Nem tudom mit kéne erről gondoljak, az biztos, hogy a genetika óriási szerepet játszik ebben!
Édesapámnak tűéles szeme van 40évesen :D
Testvéremnek, anyukámnak is rossz a szeme, de nem annyira mint nekem.
Nagyszüleimre sem volt nagyon jellemző a rossz szem, max csak az idős korban.
A többiről még érdeklődök :)
Genetika 99%-ban, semmi köze hozzá a gépezésnek.
Kérdezz meg egy szemészorvost!
Ami még fontos, nem rossz a szemed!!!
Nem a 0 dioptriás szem a "jó" szem, hanem az amelyik -ha kell- szemüveggel korrigálva 100%-osan lát.
a dioptria csak méreteltérés, ami szemüveggel korrigálható. Rossz akkor a szem, ha szemüveggel, kontaktlencsével se látsz vele normálisan.
Ha zavar kb. 21 éves korodban ha már nem változik lézerrel korrigálható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!