A számtógépezés hatással van-e a látásra?
Igen rontja a látásodat az állandó használata.
Nekem 40 éves koromig nem volt semmi bajom a szememmel, szemüveget sosem hordtam. 4 éve irodában dolgozom, napi 8-12 órát a gép előtt kell ülnöm. Azóta szemüveges lettem, és jelentősen rosszabb lett a látásom.
Ezt ne itt kérdezd meg... Az ember 1000x dolgot hallhat erről. Volt aki azt mesélte, hogy már a monitorok nem rontják, volt aki azt mondta, hogy a rossz nézés(bambulás) hat a látásra, és amit az is mond, aki azt sem tudja, milyen fajta monitorok vannak.. hogy megvakulsz...
Mind a 3 dolognak van szerintem elfogadható magyarázata, és szerintem egy akár hozzá nem értő, akár egy olyan ember, aki azt állítja, hogy hozzá értő sem tudja majd itt megmondani, úgy, hogy az 100%-ban hihető legyen.
Az én állásponton, az, hogy ha kicsit is rontja, iszonyatosan felfújják az egészet. Hisz napi 8 órában való 3 mm-s betűk folyamatos bambulása és másolása se egészséges, és mégis mindenkinek kell diák korában, így a szem rontása már tök mindegy...
Igen, a közeli tartós, fix fókusz rontja.
Kb -0,5...-1 dioptriával számolhatsz olyan 10-15 év alatt.
Rontja a szemet a monitor nézése. De van olyan szemüveg, aminek olyan a lencséje, hogy kiszűri a káros sugarakat.
Én a Schell Optikában vettem, és azóta nem romlik a szemem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!