Szem cseppet kaptam, napi kétszeri használatra. A reggeli csepegtetés után pl baj-e, ha vissza alszok. Van-e valamilyen hatással ez rá? Hogyan történik a szem nyomás vizsgálata? Akinek van ebben tapasztalata, attól szívesen vennék bármilyen tanácsot.
A vissza alvásnál szerintem csak az a fontos, hogy legalább annyit várjál, hogy beszívja a cseppet a szemed.
Egyszerre ne igyál sokat. Fél liter folyadéknál többet ne igyál egyszerre.
Ne cipelj nehezet.
Ne legyél fordított testhelyzetben.:)
Ha csak teheted, világosban tartózkodjál. Pl. esténként ne lekapcsolt villanynál nézd a tv-t, ne hordjál sötét napszemüveget. ( sötétben tágul a pupilla, így emelkedhet a nyomás )
Ennyi jutott eszembe.
Engem az érdekelne még, ha valaki még válaszol, hogy cseppentés után menyivel lehet megmosni a szemet. Példa: reggel cseppentek, nagy a hőség, fel akarnám frissíteni magam egy arcmosással. Cseppentés után mennyivel lehet?
A szemnyomást kétféle képen mérik. ( de legalább az egyiket tudnod kellene, ha egyszer megállapították a glaukomát )
1. Levegőfújásos módszerrel. Itt bele nézel egy készülékbe, az levegőt fúj a szemedbe, így megkapják az eredményt.
2. Érzéstelenítőt cseppentenek, megfestik az alsó szemhéjad, a szemvizsgáló készülék elé ülsz, ott sárga fényről átváltanak kékre, azt ráengedik a szemedre, és így kapják meg az eredményt.
Sziasztok!
Válaszoló tök jó dolgokat írt, az lenne a fontos h cseppentés mindig kb ugyanabban az időben legyen, hétvégén is, a reggeli nekem pl 6kor van, ekkor a férjem felkelt, cseppent és én alszok vissza, szerintem onnantól h jól eldörzsölgetted, meg tekintgettél mindenfelé, eljutott, ahová kell, alhatsz tovább.
Válaszoló kérdésére: ha megfigyelitek, mert gondolom nektek is, pár perccel cseppentés után leér a torokba az íze. Szerintem utána nyugodtan lehet szemet mosni, pl az Azarga fehér színű, muszáj is leöblíteni ha mennék valahová.
A folyadékivásra, nekem nem fél litert mondtak egyszerre, hanem kortyonként és max 2L-t egy nap, nem tudom kinek a dokija mondta jól, én ha elkezdek inni, nem bírom letenni a palackot egy korty után.
ha valakinek van még okos gondolata, én is szívesen veszem! Köszi
Ja, még eszembe jutott valami.
Cseppentéskor úgy egy percig tartsátok csukva a szemeteket, és addig enyhén nyomjátok a belső szemzugnál az orrot.
Ezt már kettő orvos is mondta, csak sajnos egyiktől sem kérdeztem meg a miértjét.:(:) De ha mondták, biztos úgy kell, legyen bármi is az oka.:)
A szem belső sarka alatt picivel az orrot, nem tudom értelmesebben leírni, bocs.:) A szemzug és az orrcsont között a puha részt.
1. voltam
Szerintem: sötétben tágul a pupilla, így kevesebb hely marad a csarnokvíznek, így nő a szemnyomás. Normál fényben viszont normális méretű a pupilla, tehát az a "te szemnyomásod".
Persze ez csak az én laikus következtetésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!