Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A multifokalis lencseknel...

A multifokalis lencseknel hogy lehet, hogy minden resze +os?

Figyelt kérdés
Azt hittem, tavolra -os, kozelre +os kell.. De nemreg mondta egy ismeros, hogy neki kozelre es tavolra is +os.. Ezek szerint olyan lencse is van, ami teljesen -? Illetve ha alapesetben olvasoszemuveggel nem latunk tavolra, aki -os lencset hord, hogy lathat kozelre? Mondjuk akinek -8as a szeme? Nem "torzit" nagyon ha kozelre neznek vele?
2016. jan. 8. 20:34
 1/2 anonim ***** válasza:
Duplán pluszos lehet annak, aki távollátó. A legtöbb esetben az agy a (kismértékű) távollátást korrigálja, de nem mindig, vagy például fejfájással, szemfáradással kombinálva. Ilyenkor távolra kellhet egy gyenge pluszos dioptria. 40-45 év felett közelre viszont egy erősebb pluszos (olvasószemüveg), ezért előfordulhat ilyen multifokális lencse a kettőt ötvözve.
2016. jan. 8. 21:00
 2/2 anonim ***** válasza:

Ja igen, akinek erősebb mínuszos szemüvege van, az közelre már nem nyerő, ezért olyankor felkapja a gyengébb mínuszost, vagy eleve csináltat egy mínuszos multifokálist.

Vagy szerencséje van, mint nekem (gyenge mínusz), ez távolra engem nem zavar, közelre viszont pont kiüti az olvasószemüveget, így lehet, hogy utóbbi sohasem kell.

2016. jan. 8. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!