Fájhat a szemgolyóm a kontaktlencsétől?
Értem a kérdés feltevőjét, de hidd el, más amikor arcotmosol, uszodába jársz vagy csak simán megy a szemedbe víz, és más az, amikor egy kontaktlencse, aminek megvan a maga állaga és használati igénye érintkezik RO vagy más vízzel. A kontaktlencséhez kapott speciális folyadék (nekem soft lencsém van, ahhoz ez igaz) egyrészt tárolófolyadék, tehát ebben tudod tárolni esténként, másrészt tisztító folyadék is, mivel például a szemedről, amikor leveszed a lencsét, már eleve fehérje is kicsapódik... azt pedig a folyadék lemossa, de gondolj bele mi történik, ha te vízzel is lemosod... hasonló ahhoz, mintha egy kézkrémet próbálnál vizes kézre felvinni, csak úgy nem szívódik be.
Amúgy, az első fél/egy év után úgyis kitapasztalod majd mire kell odafigyelni és mi az ami semmi gondot nem okoz számodra, hiszen biztos egyéne válogatja. :-)
Remélem tudtam segíteni.
TE HÜLYE VAGY????????
A VIZET IDD, A KONTAKTLENCSÉT MEG SPEC TISZTÍTÓ FOLYADÉKKAL TISZTÍTSD!!!!!
Bocs!:D
De ledöbbentem, ilyen nagy butaságot...!!!
Ezt ne csináld!
Ha egy szemorvos hallaná ezt, rögtön szélütést kapna!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!