Mi a magyarázata ezeknek a pupillareflexeknek, orvosok (vagy egyéb hozzáértők)?
Csak egy érdeklődő vagyok. Ma szórakoztam a tükörben. Két kísérletet tettem.
Először mindkét szemem fénybe helyeztem, majd letakartam az egyiket. Mindkét pupillám kitágult. Majd mindkét szememet takarásból indítottam, és hirtelen elemeltem az egyik elől a kezemet. Meglepő módon a pupillám előbb gyorsan összeszűkült, majd újra kitágult.
Miért nem tudnak egymástól függetlenül tágulni, szűkülni a pupillák? Az első kísérletben miért tágult ki, miért nem maradt mindkettő szűk? A második kísérlet eredményét egyáltalán nem értem. :D Köszönöm a válaszokat előre is.
Nekem van meg egy masik kiserletem is.
Takard le az egyik szemed a tenyereddel, de ugy hogy nyitva marad alatta a szemed. Tehat mindket szemed nyitva es pisloghatsz is veluk, de az egyiket letakarod. Nezz egy pontra. A szabadon hagyott szemed el fog sotetulni es nem fogsz latni vele semmit, mintha az is le lenne fedve :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!