Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Miért így látok új szemüvegemben?

Miért így látok új szemüvegemben?

Figyelt kérdés

Szóval kontaktlencsés vagyok, mellette volt egy régebbi szemüvegem amit csak itthon hordtam. Most az helyett csináltattam egy új, megfelelő dioptriásat,hogy felváltva használhassam őket.

De az a bajom, hogy amikor fel veszem a szemüveget és abban gépezek, a képernyő összemegy, kisebbnek látom az egész monitort, és olyan mintha felém "kipúposodna".

Mínuszos a szemem.

A lencsével megegyező dioptriás lett a szemüvegem is. Lencsénél ilyet nem tapasztaltam. Ha letolom a szemüveget akkor sík egyenesnek látom a monitort. És így van ez a tv-nél is.

Arra gondoltam,hogy a szemem még nem állt rá a szemüvegre, mert állandóan lencse volt bent, ami ugye jobban megerőlteti a szemet, mert közvetlenül rajta van, a szemüveg meg kb 2 cm-rel a szem előtt.

Mivel magyarázható az esetem?

Válaszokat előre is köszönöm.

2010. márc. 19. 12:09
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia! Sajnos valószínűleg az lett a baj h túl éles lett a szemüveg :( Nekem mondták h az se jó ha túl éles, túl jó, mert ilyen problémákat okozhat, illetve nagyon fárasztja a szemet, meg is fájdulhat tőle a fejed. Persze idővel valószínűleg hozzá fog szokni a szemed, romlással...

Egyébként jól gondolod, egyszerű optika, szemüvegben azért látszik jobban, mert távolabb van, mint a lencse.

2010. márc. 19. 12:32
 2/7 anonim ***** válasza:
sztem menj vissza a szemészhez/ vagy ha üzletben (pl vision express) csináltattad, akkor oda, és szakemberrel beszéld meg a problémát, hogy mit lehetne tenni. Ez így nagyon nem jó!
2010. márc. 19. 12:39
 3/7 A kérdező kommentje:

Azt, hogy erősebb lencsét kaptam volna kizárnám. Mert ugyanolyan erősségű mint a kontaktlencsém. (!)

Így is az alsó 2 számot már halványabban láttam ezzel.

Magyarázat: Amikor feltettek nekem egy erősebb szemüveglencsét, akkor igaz hogy kitűnően láttam egytől- egyig, de mondta, hogy ott helyben járkáljak benne 1-2 lépést,nézelődjek, hogy milyennek érzem. És nagyon rossz volt, nagyon éles volt.

A másikban (ami egyforma a k.lencsémmel)jobban éreztem magam.

Így ő is azt tanácsolta, hogy legyen akkor a gyengébb, mert a nagyon erős se lesz jó hosszútávon.

Na de most ennél gyengébbet nem rendelhettünk volna, mert akkor nem csak az utolsó 2 szám lett volna homályosabb, hanem a fél tábla. :D

Mondjuk, a vizsgálat napján már 2 napja nem volt a szemem kontaktlencse se,kipihent a szememmel mentem, így tökéletesebben volt a látásom abban a felhelyezett lencsében, nem tapasztaltam olyat mint az erősebbnél. Lehet csak hozzá kell szoknia, hogy váltogatom a lencsémmel. De viszont szerencsére nem ezt fogom állandóan használni,hanem a lencsét. De akkor is fura érzés, hogy kipúposodik a monitor képe. Meg mintha a talaj is ahogy lépek.

2010. márc. 19. 17:19
 4/7 A kérdező kommentje:

Ja, és igazából a fejem, a szemem nem fáj tőle, pedig egész nap szemüvegben voltam.

Bocsi hogy hosszú lett az előző.

Köszi a válaszokat. :)

Szerintem a napokban visszamegyek.

Mit tudnak vele csinálni? Vennem kell új lencsét? :@ (Az azért most anyagilag megterhelő volna.)

De lehet,hogy nekem ilyen lencse kell?

2010. márc. 19. 17:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom,hogy ritka akinek egyforma dioptriájú a lencséje és a szemüvege.A lencse kitágítágítja a látóteret,ezért gyengébb kell mint szemüvegből.Nekem a lencsém -4.5 ill. -4.25,a szemüvegem viszont -5-ös.
2010. márc. 19. 20:06
 6/7 anonim ***** válasza:
A kidudorodás a párna alakú torzítás miatt van. Sajnos egyes lencsék csiszolása olyan bonyolult, hogy nem tudják még ezt is kiküszöbölni.
2010. márc. 19. 20:49
 7/7 A kérdező kommentje:
Utolsó kettőnek is köszönöm a választ. :)
2010. márc. 20. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!