Miért így látok új szemüvegemben?
Szóval kontaktlencsés vagyok, mellette volt egy régebbi szemüvegem amit csak itthon hordtam. Most az helyett csináltattam egy új, megfelelő dioptriásat,hogy felváltva használhassam őket.
De az a bajom, hogy amikor fel veszem a szemüveget és abban gépezek, a képernyő összemegy, kisebbnek látom az egész monitort, és olyan mintha felém "kipúposodna".
Mínuszos a szemem.
A lencsével megegyező dioptriás lett a szemüvegem is. Lencsénél ilyet nem tapasztaltam. Ha letolom a szemüveget akkor sík egyenesnek látom a monitort. És így van ez a tv-nél is.
Arra gondoltam,hogy a szemem még nem állt rá a szemüvegre, mert állandóan lencse volt bent, ami ugye jobban megerőlteti a szemet, mert közvetlenül rajta van, a szemüveg meg kb 2 cm-rel a szem előtt.
Mivel magyarázható az esetem?
Válaszokat előre is köszönöm.
Szia! Sajnos valószínűleg az lett a baj h túl éles lett a szemüveg :( Nekem mondták h az se jó ha túl éles, túl jó, mert ilyen problémákat okozhat, illetve nagyon fárasztja a szemet, meg is fájdulhat tőle a fejed. Persze idővel valószínűleg hozzá fog szokni a szemed, romlással...
Egyébként jól gondolod, egyszerű optika, szemüvegben azért látszik jobban, mert távolabb van, mint a lencse.
Azt, hogy erősebb lencsét kaptam volna kizárnám. Mert ugyanolyan erősségű mint a kontaktlencsém. (!)
Így is az alsó 2 számot már halványabban láttam ezzel.
Magyarázat: Amikor feltettek nekem egy erősebb szemüveglencsét, akkor igaz hogy kitűnően láttam egytől- egyig, de mondta, hogy ott helyben járkáljak benne 1-2 lépést,nézelődjek, hogy milyennek érzem. És nagyon rossz volt, nagyon éles volt.
A másikban (ami egyforma a k.lencsémmel)jobban éreztem magam.
Így ő is azt tanácsolta, hogy legyen akkor a gyengébb, mert a nagyon erős se lesz jó hosszútávon.
Na de most ennél gyengébbet nem rendelhettünk volna, mert akkor nem csak az utolsó 2 szám lett volna homályosabb, hanem a fél tábla. :D
Mondjuk, a vizsgálat napján már 2 napja nem volt a szemem kontaktlencse se,kipihent a szememmel mentem, így tökéletesebben volt a látásom abban a felhelyezett lencsében, nem tapasztaltam olyat mint az erősebbnél. Lehet csak hozzá kell szoknia, hogy váltogatom a lencsémmel. De viszont szerencsére nem ezt fogom állandóan használni,hanem a lencsét. De akkor is fura érzés, hogy kipúposodik a monitor képe. Meg mintha a talaj is ahogy lépek.
Ja, és igazából a fejem, a szemem nem fáj tőle, pedig egész nap szemüvegben voltam.
Bocsi hogy hosszú lett az előző.
Köszi a válaszokat. :)
Szerintem a napokban visszamegyek.
Mit tudnak vele csinálni? Vennem kell új lencsét? :@ (Az azért most anyagilag megterhelő volna.)
De lehet,hogy nekem ilyen lencse kell?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!