Szemüveg vagy kontaktlencse? Ki mit ajánl inkább?
Figyelt kérdés
2015. jún. 27. 12:17
11/16 kocsislev válasza:
Nem trollkodok, komolyan ez a véleményem: Lézeres szemműtét. Ha a kontaktlencsén gondolkozol, akkor nyilván nem szeretnél kifejezetten szemüveget hordani, tehát szemműtét. Én kontaktlencséztem/szemüvegeztem hosszú évekig, majd 2001-ben (!) megműttettem a szemem, mert gyakran begyulladt már a lencsétől. Azóta tökéletes. Csak azt bántam meg, hogy nem csináltam meg korábban. Egy hónap alatt elfelejted, hogy egyáltalán ez probléma volt az életedben. És a szemüveg-lencsék-ápolószer stb árához képest hamar meg is térül, sőt különféle könnyített fizetési módszerek vannak, szinte úgy fizethetsz részletre, mintha rendszeresen ápolószert vennél. 2001 óta pedig rengeteget fejlődött az eljárás, most még egyszerűbb lehet, mint akkoriban. Van valami oka, hogy erre eddig nem gondoltál?
12/16 anonim válasza:
kocsislev , jó neked, nekem pl nem javasolt a műtét, de köszönöm kontaktlencsében tökéletesen érzem magam évek óta, persze fokozottan betartva a játékszabályokat...és hidd el nem olyan vicces 120ezres szemüvegeket csináltatni, meg órákig keresgéli, hogy mibe lehet belerakni a lencsémet - ha csak szemüveget hordanék évi 2-t kellene csináltatni, így a kontaktlencse mellett elég 3 évente 1, így van mindig 2 jó állapotú szemüvegem és
13/16 szabina2522 válasza:
Én egyáltalán nem hordok már szemüveget. Reggel beteszem és este lefekvés előtt közvetlenül veszem ki. Nekem megváltás volt, imádom! Sokkal kényelmesebb szerintem, mert pl az oldaladra is tudsz feküdni és nem nyom a keret, nem zavar a látásban, hanem a látószögedben mindenhol tisztán látsz. Igaz kicsit drága, de szerintem abszolút megéri!
14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2015. jún. 30. 19:01
15/16 Juliusz48 válasza:
Kedves Szabina 2522. a hiszed, ha nem én lefekvéshez leveszem a szemüveget, mert csak alvás közben nincs rá szükségem. Vagyis aludni látok szemüveg nélkül is, ahogy te kontaktlencse nélkül.
16/16 bogyó92 válasza:
Ez a gombásodás stb. tényleg hülyeség. Én 2ève hordok kontaklencsét, de még hasonlo problémám se volt. Az igaz, hogy még mindig nem találtam meg az ideálisat számomra, mert vagy szúr, hamar kiszárad, stb., de a legrosszabb az, hogy olvasni nem tudok benne. Szóval még keresgélek, váltogatom. De az biztos hogy jobb mint a szemüveg, főleg ha olyan munkát végzel amiben hajlongani kell vagy ilyesmi. A lézeres műtèt lenne a legjobb, de annál is vannak kivételek, akiknek nem lehet megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!