Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szemüveg vagy kontaktlencse?...

Szemüveg vagy kontaktlencse? Ki mit ajánl inkább?

Figyelt kérdés

2015. jún. 27. 12:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
75%
kontaktlencse, de kell mellé a szemüveg is, hiszen nem hordhatod minden nap a kontaktot
2015. jún. 27. 12:22
 2/16 anonim ***** válasza:
0%

A kontaktlencse drága, környezetszennyező, és nem adja meg az az állandó védőszemüveg-funkciót amit a szemüveg igen.

Ellenben begombásodhat tőle a szemed, jól kifordítva fogod felvenni, meg mint mondták: szemüveg mindenképpen kell. minek költenél hát kontaktlencsére?

2015. jún. 27. 12:24
 3/16 anonim ***** válasza:
71%

ez hülyeség. :D én mindennap hordom a kontaktlencsém, arra van hogy hord.

de az igaz hogy kell mellé szemüveg is, mert ha reggel beteszed a lencsét, délutánra estére már elfárad a szemed és esetleg megfájdul, olyankor feltudod venni a szemüveget, hogy azért láss

2015. jún. 27. 12:26
 4/16 anonim ***** válasza:
77%
Én azért választanék szemüveget, mert képtelen vagyok belenyúlni a szemembe, egy szemcseppet se tudok magamon használni. Az ár és tartósság is szempont, nem akarnék pár havonta lencsét cserélni. Vannak divatos keretek is, tehát már az sem igaz hogy a szemüveg nem nézhet ki jól. Hátránya hogy az olcsóbb fajta bepárásodik, és persze figyelni is kell rá pl strandon hogy egy vízsugár ne vigye le, de ha az ember költ rá akkor rengeteg extra van rá, multifokális, fényre sötétedő, csillogásszűrő, monitorszűrő, páragátló... és ha vigyáz rá az ember akkor évekig jó.
2015. jún. 27. 12:28
 5/16 anonim ***** válasza:
50%
Szemuveg!
2015. jún. 27. 12:28
 6/16 anonim ***** válasza:
83%
azért költene lencsére, mert sokkal jobb. szemüvegben látod a keretet, meg ha lenézel vagy felette felnézel homályos minden, de kontaktlencsében olyan érzés mintha teljesen megjavult volna a látásod. szerintem megéri az árát mert sokkal jobb életminőséget biztosít, így látás szempontjából
2015. jún. 27. 12:30
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
2015. jún. 27. 12:30
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Pl. ha sportolsz (foci,kosár,tenisz stb.) akkor érdemes kontaktllencsét beszerezned, de szemüveg mindenképp kell.
2015. jún. 27. 12:43
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
"ez hülyeség. :D én mindennap hordom a kontaktlencsém, arra van hogy hord. " igen, arra van, de kell pihenőnapot tartani, hogy ne tedd tönkre a szemed ill. ha náthás vagy vagy kötőhártya gyulladásod van, akkor nem hordhatod a lencsét
2015. jún. 27. 12:55
 10/16 Vaseline ***** válasza:

Mindenféleképpen legyen szemüveged. A második válaszoló biztos valamelyik szemüvegkeret importőr hatása alatt áll. Vagy valami más alatt :)

Drága: a lencse nem drága, ellenben az ápolószer, na az már húzós.

Környezetszennyező: ez azért egy kicsit erős.

Védőszemüveg funkció: igen, az. Főleg, ha naponta órákon át kell pl. fúrót köszörülnöd. Ellenben az UV ellen nem véd (oldalról). Ha valami behatás éri az orcád, nem elég, hogy eltörik, de még fel is sérti a bőrödet. Jobb esetben.

Begombásodás: mitől fog begombásodni?

Kifordítva felvenni: fel lehet, igen. De a cipőt is felveheted fordítva, mégis hordják. Jó sokan.

És végül, minek költenél kontaktlencsére: Nos, azért, mert azt a látáskomfortot semmilyen más eszközzel nem tudod elérni. Nem csúszkál az orrodon, nem párásodik be, nem változtatja meg az arcod, hordhatsz egyidejűleg napszemüveget, védi a szemed az UV sugaraktól, stb.

Ha gyakorlati tanácsot szeretnél, akkor lehetőleg a CIBA AOSEPT ápolóját használd. Vagy ha van más ami hasonló elv alapján működik, akkor olyat. Ez azért jó, mert nem kell vele sokat pepecselni és a művelet végén tiszta (steril) sóoldatban áztatott lencsét rakhatsz fel.

Ja, és van olyan, hogy 30 napos lencse. Ez 30, azaz egy hónapig rajta maradhat a szemgolyóbisodon. Igen, aludhatsz is benne. (ha tudsz :)). Én ilyet használtam több éven keresztül és csak jót tudok róla mondani.

2015. jún. 28. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!