Szemüveg vagy kontaktlencse? Ki mit ajánl inkább?
A kontaktlencse drága, környezetszennyező, és nem adja meg az az állandó védőszemüveg-funkciót amit a szemüveg igen.
Ellenben begombásodhat tőle a szemed, jól kifordítva fogod felvenni, meg mint mondták: szemüveg mindenképpen kell. minek költenél hát kontaktlencsére?
ez hülyeség. :D én mindennap hordom a kontaktlencsém, arra van hogy hord.
de az igaz hogy kell mellé szemüveg is, mert ha reggel beteszed a lencsét, délutánra estére már elfárad a szemed és esetleg megfájdul, olyankor feltudod venni a szemüveget, hogy azért láss
Mindenféleképpen legyen szemüveged. A második válaszoló biztos valamelyik szemüvegkeret importőr hatása alatt áll. Vagy valami más alatt :)
Drága: a lencse nem drága, ellenben az ápolószer, na az már húzós.
Környezetszennyező: ez azért egy kicsit erős.
Védőszemüveg funkció: igen, az. Főleg, ha naponta órákon át kell pl. fúrót köszörülnöd. Ellenben az UV ellen nem véd (oldalról). Ha valami behatás éri az orcád, nem elég, hogy eltörik, de még fel is sérti a bőrödet. Jobb esetben.
Begombásodás: mitől fog begombásodni?
Kifordítva felvenni: fel lehet, igen. De a cipőt is felveheted fordítva, mégis hordják. Jó sokan.
És végül, minek költenél kontaktlencsére: Nos, azért, mert azt a látáskomfortot semmilyen más eszközzel nem tudod elérni. Nem csúszkál az orrodon, nem párásodik be, nem változtatja meg az arcod, hordhatsz egyidejűleg napszemüveget, védi a szemed az UV sugaraktól, stb.
Ha gyakorlati tanácsot szeretnél, akkor lehetőleg a CIBA AOSEPT ápolóját használd. Vagy ha van más ami hasonló elv alapján működik, akkor olyat. Ez azért jó, mert nem kell vele sokat pepecselni és a művelet végén tiszta (steril) sóoldatban áztatott lencsét rakhatsz fel.
Ja, és van olyan, hogy 30 napos lencse. Ez 30, azaz egy hónapig rajta maradhat a szemgolyóbisodon. Igen, aludhatsz is benne. (ha tudsz :)). Én ilyet használtam több éven keresztül és csak jót tudok róla mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!