Próba kontaktlencse mennyi ideig használható?
Figyelt kérdés
Csak nyáron egy pár alkalomra szeretnék kontaktlencsét viselni, most kaptam egy havi próbalencsét. Azt mondta az optikus, hogy az egy hónap az 1 hónapot jelent, nem 30 alkalmat. De mivel tényleg csak kb 10-15 napot hordanám, így nagy baj lenne, ha ezt a próbalencsét viselném? Úgy augusztus végéig.2015. jún. 24. 11:45
1/5 anonim válasza:
Egy hónapos kontaktlencsét, csak egy hónapig hordhatsz, nem véletlenül mondta. Ha nem akarod, hogy tovább romoljon a szemed, vagy fertőzést kapjál el, akkor csak 30 napig hordd, ne két hónapig.
2/5 Ügyet Lenke válasza:
Én mindig több ideig használom a lencséket mint amennyi időre "kiadják" és még soha nem volt soha semmi bajom. Ha a higiéniával nincs bajod akkor nem kapsz attól fertőzést, hogy egy lencsét több ideig használsz. Az, hogy mennyit lehet használni az a lencsétől is függ, mennyi a nedvességtartalma, mennyi levegőt enged át stb. Lehet annyit sem tudod használni mit amit tanácsolnak, ha nem bírja a szemed, lehet pont kétszer annyit tudod használni. "Mosd" meg gyakran, cseréld rajta a folyadékot ha nincs a szemeden és akkor dobd el majd, ha sért, kényelmetlen és már nem bírja a szemed. Én mindig két pár lencsét használok, éjjeli/nappali felváltva, sokszor egész hónapot is bent van s nincs semmi baja sem a lencsének sem nekem...
3/5 anonim válasza:
Na ez érdekes, mert nekem pont azt mondták hogy a 30 nap nem úgy értendő hogy felbontom és ha nem is használom az lejár 30 nap múlva. Hiszen semmi nem történik a lencsével ha nem veszed ki a tokból... Tehát 30 alkalommal lehet viselni, jó orvos mondta szóval én neki hiszek, nekem alapból csak hétvégeken kell a lencse, és havit kaptam így is, sokáig elég. Mondjuk el tudom képzelni hogy optikában azt mondják hogy 30 naponta vegyél újat, hiszen ők abból élnek hogy eladják neked.
4/5 anonim válasza:
nekem pont 25-30 nap körül kezdte bántani a szememet, pedig nem volt berakva a szemembe minden nap.
szerintem nem éri meg az esetleges fertőzés vagy betegség azt a megspórolt x összeget de te tudod
5/5 anonim válasza:
A próba kontaktlencsének még a nevében is benne van "próba". Azt csak addig használd, amíg kipróbálod (pár óráig) amíg megbizonyosodsz róla, hogy az jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!