Kontaklencsét hány éves kortól adnak? én egy 16 éves fiú vagyok és szemüveget hordok. De jobb lenne a kontaklencse. De anáym mindig azt mondja hogy nem tudnám berakni a szemembe meg stb. Télleg nehéz berakni a szembe vagy nem annyira nehéz? 16/F
Általában 14éves kor alatt nem szokták ajánlani, mert sokat változhat a gyerekek szeme illetve eleve nagyobb a testi változások esélye, mint efölött.
Viszont mindenképpen szemészorvos/kontaktológus vizsgálata után kezdd el használni, mert sokat árthatsz magadnak, ha nem megfelelő görbületű stb. lencsét hordasz. Én nem javasolnám az éjjel-nappali kontaktlencsét, mert szemed oxigénellátása romolhat a folyamatos lencseviseléssel (hidd el, ez a tapasztalat). Nem egy nagy dolog megtanulni a használatát, behelyezését, kivételét.
Nekem 18 éves korom óta van, de már 16-tól is adnak, ha alkalmas rá a szemed. (nagyon ritkán, de van, akinek nem lehet hordani) Nekem szerencsére egyáltalán nem okozott gondot a berakás és a kivétel sem. Először a doktornő berakta nekem, akkor elmondta, hogy hogyan kell kivennem, kivettem, aztán visszaraktam magamtól, nekem elsőre sikerült, de ismerek olyat is, aki fél órákat bajlódott vele és mindenhonnan elkésett. Nagyon kényelmes, sokkal jobb, mint a szemüveg. Nem eshet ki, ha megfelelő nagyságú és fajtájú kontaktlencsét veszel. (ez az orvostól függ, nekem volt rosszul választott is, de az sem esett ki, csak nem volt olyan kényelmes pl. focizás közben) Kapsz majd egy tájékoztatót, abban minden le van írva, és egyébként nem szabad érezned, hogy a szemedben van valami, mert az a biztos jel, hogy nem jó a szemedre.
Én rendszeresen járok benne bulizni, nincs szükség a folyadékra. Esetleg ha nagy a füst, akkor nem annyira ajánlott, mivel attól tényleg kiszáradhat, de én ezt sem tapasztaltam szerencsére. Az enyém egy hónapig jó, és hat pár van egy dobozban, szóval fél év, de lehet tovább is, bár nem ajánlott. Tényleg kiszárad, ha nem tárolod a folyadékban, de ez csak annyi, hogy adnak hozzá egy tokot és abba rakod bele. Ja és egyáltalán nem kell sokat pislogni:D Akkor jó a kontaktlencse, ha nem is érzed, hogy a szemedben van. Amúgy kapsz próbalencsét, amely ingyenes és szintén egy hónapig jó, ha olyat választasz, ha kevesebbet, akkor értelemszerűen kevesebb ideig és eközben rájössz, hogy neked való-e vagy sem. Ez egyébként ingyenes. Közben gyakorlod a berakást, meg a kivételt is. Anyukádnak meg mondd meg, hogy semmit nem veszthetsz vele, mivel ha nem tudod kezelni, akkor nem rendelsz és kész, de amúgy nem hinném, hogy ne menne. Főleg fiatal korban nagyon könnyű megtanulni, csak nem kell félni tőle. Egyébként a szemüveget én megőriztem, mivel csak suliba meg ha tárasaságba mek, akkor használom a lencséket, mert pihentetni kell azért a szemet, amikor hazaérek, kiveszem, bele a folyadékba és kész. A folyadékban elvileg egy napig maradhat, a gyakorlatban tovább is, de nagyon fontos a higiénia, szóval ezt nem is mondtam. Mindig moss kezet és néha a tartót is ki kell tisztítani, mondjuk havonta egyszer, de nem nagy cucc. Bocs, hogy ennyit írtam, remélem segít. by
én 1 hete ovltam az optikusnál. megvizsgálta aszemem meg midnenm és ott ehlyben adott is próbalencsét... megpróbálta betenni nekem, de nem tudtam,mert folyamatosan pislogtam.azt mondta, h próbáljam meg magamnak betenni. egy negyed óeráig próbáltam, és elsírtam magam, mert azt hittem, tök jól og menni meg minden. utánna még 1 fél óráig próbáltam, de nem sikerült. nemtudtam normálisan felfogni a szempillám, és mikro ohhzá ért, először oylan szúró rzés volt, és rögtön elengedtem a szemem. Másnap is mennem kellet próbára, bár énmár nem igazán akartam, metrt féltem. Itthon próbálgattam megfogni a szempillám és közelíteni a szemem felé. Másnap viszont tök jól ment, az orvos be tudta rakni meg minden, aztán énis magamnak.... [:
Abban jöttem haza, és este azt hittem, nem tudom kivenni. De végülsikerült. Reggelente 10 perc volt, mire be tettem, aztán mostanában már nem vesz annyit igénybe, vagy csak 2 percet. [::
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!