Miért mondják itt, hogy szemüveg is kell kontaktlencse mellé?
Nem egészséges napi 16 órát lencsében mászkálni. Meg bent is felejtheted elalváskor, ami nem vicces dolog.
Mellesleg a szemet meg is lehet javítani, főleg fiatalabb korban. (Bates-módszer)
Mert ha állandóan lencsét hordasz és sose pihenteted a szemed szinte, akkor pár év után majd pisloghatsz a szemészeten, amikor eltiltanak a lencsehordástól. Hiába vannak egyre jobb és modernebb lencsék, attól még mindig van valami a szemeden. Egy idő után szépen beereződik, elkezd fulladni és ha ezt hosszú távon figyelmen kívül hagyod, rámehet a látásod.
Meg az is elég kínos, amikor szimplán összeszedsz valami fertőzést, árpád lesz vagy csak elfárad a szemed, szúrja, elszakad az utolsó pár lencséd, stb... és nem látsz, mert nincs lencse. :D
Én alig várom, hogy kivehessem, ha lehet. Itthon mindig az az első. Mégiscsak egy idegentest a szememben. A szemorvosom meg azt mondta, hogy ha vizsgálatra megyek, előtte ne hordjam a lencsét pár napig, mert attól ödémás a szem, és nehezebb vizsgálni.
Persze ha neked csak 1-2 dioptriás lencse kell, akkor megvagy nélküle, én már 10 fölött vagyok, és szabad szemmel alig látok.
Nem egészséges 15-18 órát egy huzamban hordani minden egyes nap éveken keresztül.
Ha náthás vagy, lázas vagy akkor nem szabad lencsét hordani. Ha valami miatt begyullad a szemed, szintén nem szabad lencsét hordani. Aki nem vezet autót és -1-es a szeme az kibírja szemüveg nélkül napokig is de akinek már -3, -4 vagy nagyobb annak vmi kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!