Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Minek higyjek? A szemüvegnek...

Gabo45 kérdése:

Minek higyjek? A szemüvegnek vagy a kontaktlencsének?

Figyelt kérdés
Eddig szemüveges voltam, de nem szerettem ezért lett kontakt lencsém. Mikor bent van sokkal nagyobbnak, szélesebbnek pl. látom magam mint mikor szemüveget viselek. Melyiknek hihetek?

2015. ápr. 13. 21:10
 1/9 anonim ***** válasza:

centinek, a kontaktlencsét meg cseréld le olyanra, ami a te szemedre való

hány dioptriás a szemüveglencséd és hány dioptriás a kontaktod?

2015. ápr. 13. 21:13
 2/9 anonim ***** válasza:
Nézd meg ezek nélkül magad... bár gondolom a szemüveg torzít.
2015. ápr. 13. 21:13
 3/9 anonim ***** válasza:
"Nézd meg ezek nélkül magad... bár gondolom a szemüveg torzít." ha nem lát látásjavító nélkül, akkor hogyan? ;)
2015. ápr. 13. 21:20
 4/9 A kérdező kommentje:
Elvileg mind a kettő egyforma diopria. Mégis nagyobbnak látom magam kontaklencsével. És most így az alakomban is elbizonytalanodtam.
2015. ápr. 13. 21:53
 5/9 anonim ***** válasza:
pontosan milyen dioptriákról beszélünk? a kontaktlencse dioptriája általában 0,5-1 D-vel kevesebb szokott lenni normál esetben
2015. ápr. 13. 22:40
 6/9 A kérdező kommentje:
A bal -1.75 a jobb -2.75
2015. ápr. 14. 14:21
 7/9 anonim ***** válasza:
A nyelvtantanáromat idézem: "Higgy a GY-nek!"
2015. ápr. 15. 22:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, bocs, csak zavart a "higyjek". Egyébként, ha azonos a dioptria, lehet, hogy az a baj. Lehet, hogy csak X dioptria fölött, de szemüvegből erősebb kell bő egy D-vel, mivel az nincs rajta a szemeden, még más anyag stb. (Nekem kb 1-1,5 D az eltérés a szemüvegem és a lencsém között, bár magasab a dioptria.) Kérdezz meg szakembert!
2015. ápr. 15. 22:28
 9/9 anonim válasza:
Nekem -4,5 és -4es a szemem. A szemüvegem nekem is torzít,kisebb benne minden, hiszen nincs közvetlenül a szaruhártyán ezáltal kicsit más lesz a fénytörése. Én úgy gondolom hogy a kontaktlencse valósabb képet ad sokkal:)
2015. ápr. 16. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!