Szemüveget v. Kontaklencsét vegyek?
Nagyon rég csináltattam egy szemüveget, aminek már nem jó a lencséje. Újból be kéne méretni a szememet.
Egyszer ki is próbáltam a kontaklencsét, de fura volt, és közelre homályosan láttam.
A monitorhoz érdemes lencsét használnom?
Vagy felváltva?
Nem erős a dioptria, szerintem -1 körüli lehet?
Ilyen kis dioptriára egyáltalán érdemes?
Monitorhoz inkább szemüveget érdemes, mert a lencse könnyebben kiszárad és homályosan látsz meg kényelmetlen olyankor.
De amúgy hétköznapokra én lencsét használok, mert zavar a szemüveg és hogy keretek közt látom a világot meg torzít is kicsit. De gépezni, tévézni szemüveg jobb.
Ha csak az egyiket lehet választani, akkor szemüveg.... a lencse ezerszer jobb, de a szemüveg praktikusabb és lencsével hiába szemcseppezel egy idő után, ugyanúgy szárad a szemed.
egyébként a legjobb felváltva lenne, akkor a lencsét csak dolgozni hordod, este meg hétvégén szemüveg h tudjon eleget szellőzni a szemed :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!