Szemüveget hordok, és most vettem a neten magamtól az orvos tudta nélkül egy doboz 30 kontaklencsét, hogy lehet használni?
Jesszus!! ez jó nagy hülyeség volt.. nehogy betedd őket, vagy ilyesmi!
menj el el optikába, ott megvizsgálják a szemed, elmondják melyik a neked megfelelő lencse, megtanítanak, hogy kell ki és berakni, tárolni stb. (kontaktlencse vásárláshoz olyanokat is kell tudnod, hogy görbület stb. ha még sose volt, akkor milyen lencsét vettél?)
Ciba Vision Dailies Focus
És 8.6 görbülettel
Ezeket a kérdéseket egy optikában kellett volna feltenned. Nem igazán értem, hogy miért nem oda mentél először.
Ha gondod lesz, akkor is távgyógyításban gondolkozol, vagy akkor már jó lesz egy szakember?
Innen senki sem tudja megmondani, hogy melyik lencse lenne jó neked. Bizonyos dioptria fölött tényleg gyengébb is kell, a görbület sem elhanyagolható, azt meg csak optikában tudják lemérni. Nyilván videókból könnyen meg lehet tanulni, hogy hogyan kell ki-betenni a lencsét, de a youtube nem tudja neked leellenőrizni, hogy hogyan illeszkedik a szemeden a lencse, jó-e a dioptria stb...
De tegyél egy próbát, írd be a youtube-on: "Are my contactlenses fit for my eyes?" :)
Ahogy mondták is, kontaktlencséből gyengébb kell mint szemüvegből. Valószínűleg kidobtál egy csomó pénzt az ablakon... a lencse nem lesz jó neked. Eladni meg szinte lehetetlen. Lehet a görbület sem jó. Pl. nekem -2.75 a szemüvegem, és -2.0 kontakt kell. 8.4es görbületű jó csak a szememre, a többi nem.
Be sem tudod rakni, kivenni főleg nem fogod. Menj optikushoz vizsgálatra, aztán betanítja és rendelhetsz neked való lencsét.
Menj el a kontaktlencséddel együtt az optikus, bár nem hiszem, hogy megengedné a hordását, ha erősebb mint a szemed. A 8,6-os görbülettel még lehet mázlis is lenne, az a leggyakoribb. (Legalábbis amikor optikában kartonoztam, az volt a legtöbb embernek.)
Gondolom nem rendeltél kontaktlencse folyadékot sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!