Nagyon zavar a szemüveg. Mit tegyek?
Általános iskola második osztálya óta szemüveges vagyok, de egyre inkább zavar. Úgy érzem, mintha folyamatosan hordanék valami zavarót a fejemen, ráadásul nem is áll jól. Rossz tükörbe nézni, ha rajtam van. (Ha nincs rajtam meg felesleges, mert nem látom magam...) Valószínűleg furán hangzik, de ha pl. a jövőben elképzelem magam, hogy csinálok valamit, akkor mindig szemüveg nélkül teszem és ilyenkor elszomorít, hogy még sokáig hordanom kell. Kontaktlencsét próbáltam már, nem jött be. A szemtornát is próbáltam hónapokig, de nagyon hosszú ideig kell csinálni a kellő hatás érdekében és sokat kell szemüveg nélkül lenni, én meg anélkül esek-kelek, nem ismerek fel senkit, nem látom melyik busz melyik, stb. A lézeres műtétetet csak 20 év felett ajánlják és ha már nem romlik a szem, enyém viszont romlik, igaz, már olyan nagy mértékben.
Van még valami lehetőség a felsoroltakon kívül?
Nincs. Az ilyen hókuszpókuszoknak nem kell hinni,a szemtorna nem javitja meg a szemet,aki nyitott már ki biológia könyvet az tudja hogy a szemtengely nem megfelelő hossza miatt van rövid illetve távollátás,ezen pedig semmilyen torna nem tud változtatni. Lehet hogy tényleg jobban látnál,mert a szem iszonyatos mértékü alkalmazkodásra képes,de ez nagyon megerőltető,migrént okoz,a szem elfárad stb..
Én a kontaklencsét ajánlottam volna.Látom nem jött be.Mi volt a problémád vele? Milyen tipusut használtál ?(lágy,kemény,félkemény,hónapos,féléves stb..)
A szemtornát több ember is ajánlotta, akiknek bevált, kb. 2-3 dioptriákat javítottak. Innen gondoltam, hogy kipróbálom.
A lencsével az volt a problémám, hogy délután már kellemetlen volt viselni. Alapból is száraz a szemem, de a lencse még szárított rajta. De a legnagyobb baj az volt, hogy megfertőzte a szemem, akkor nagyon fájt. :( A fertőzést kezeltem, de utána nem is próbáltam újra betenni lencsét. Amúgy 1 hónapig használható volt, ha jól emlékszem, lágy. (Kb. 3-4 félét kipróbáltam, már összekuszálódik, melyik milyen volt)
A szemtorna nem hókuszpókusz, igenis használ, ezt nekem orvos ajánlotta egy jó klinikán a fejfájásom ellen régebben, a kellemes mellékhatása pedig az volt hogy bizony javult a látásom egy egész dioptriát amíg ott voltam. Csak kitartónak kell lenni.
Na de a kérdésre: Nincs más megoldás ezeken kívül amikről te is tudsz. Ha mindig tiszta a kezed mikor a kontaktlencsét berakod, kiveszed akkor nem lehet bajod tőle. Meg a lencséket jól le kell tisztítani mindig. Próbálj olyat amit csak havonta kell cserélni ha nem akarsz a szemedbe nyúlkálni minden nap. Abban aludhatsz is meg minden. Legfeljebb szemcsepp kell ha annyira száraz a szemed.
Igen, azt a könyvet már ismertem, de állítólag vannak másféle, gyorsabban ható gyakorlatok is. :) Majd utánanézek.
Tatabánya nekem elég messze van, meg 10 év után már nem aktuális. Azért köszi a válaszokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!