Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mit tehetnék? Hagyjam abba a...

Mit tehetnék? Hagyjam abba a munkát?

Figyelt kérdés
Pár hete elkezdtem egy diákmunkát. Adatokat (számokat) kell felvinnem Excel-be. Nap 6-8 órát csinálom, heti 3 alkalommal. Az első hét utáni hétvégén iszonyúan ájt a fejem, főleg a szememnél. Azóta a fejfájás jobb, viszont ma vettem észre itthon a saját képernyőmön olvasva, hogy fényesen, homályosan látok, és nagyon megijedtem.

2015. márc. 31. 22:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Használj védőszemüveget, de ettől függetlenül rád fér egy szemészeti kivizsgálás, mert bizonyára amúgy se tökéletes a szemed!
2015. márc. 31. 22:12
 2/8 anonim válasza:
0%
szégyeld magad más meg naői 12 orát áll a gyárba havi 60 ezerér te el tutad intézni ezt a munkát és nem becsülöd meg, szégyeld magad nem érdmeled meg én 42 éves vagyok sose volt ilyen könyű munkám te meg it panaszkodsz szégyen
2015. márc. 31. 22:14
 3/8 anonim ***** válasza:

Ketteske, ha tanultál volna akkor válogathatnál a munkák között, lehetnél titkárnő is, laza munkarendben! Állj csak a gyárban 12 órát, és ne sajnáld másoktól az irodát!

Mielőtt beszólnál: 47/F

2015. márc. 31. 22:23
 4/8 anonim ***** válasza:
2-es! ne haragudj, de te hülye vagy!
2015. márc. 31. 22:23
 5/8 anonim ***** válasza:

Én közel 2 éve nyomom az ipart egy vegyi gyárban, ott belül is a legveszélyesebb üzemben vagyok 6+2 műszakba bár összevissza járok dolgozni sajnos, és elmondom neked nekem is gáz van a szememmel, 3 havonta kell járnom vizsgálatra, meg olyan szinten is sikerült megszívnom hogy a védőszemüvegbe belefolyt egy savas tisztítószer szinte bele a szemembe! Én is elég pocsékul látok, ott is egyik pillanatban a készülékeket töltöm fel poros vagy folyékony alapanyaggal, gépeket takarítok, csarnokot takarítók heti 2 alkalommal 4 órába, plusz a monitorokat figyelem és kezelem a gyártást, raklapokat mozgatok különböző helyekre tele anyaggal. Van hogy kézben kell felvinnem 20-30 kilós zsákokat 2 vagy 3 emeletre ha épp bedöglött a lift de a gyártás nem állhat. Plusz rákkeltő anyagok közt vagyok, ott a csarnokon belül a levegőben is ott van asok méreg. Ezen felül gyakran kell huzatot csinálnunk ami szintén bántja a szemem, de ez van! Én sajnos 23 éves létemre nagyobb bajaim vannak mint neked. A szemem még jó nem kell szemüveg, de már közel állok hozzá! A fényre is sokkal érzékenyebb lettem, és lehet ott kell hagynom a munkahelyem orvosi utasításra mert a múltheti tüdőszűrésen nem mentem át, de még vizsgálják a dolgokat, jövőhét hétfőn kell mennem szövettanra ami elég kellemetlen lesz és előre rettegek hogy bajom lesz akár elég komoly is 23 éves létemre. Kidolgozom a belem, tényleg sokat csinálom és becsületesen, nagyon jól fizet a munkahelyem de sajnos nagyon sokat kínlódunk ott, de még így sem merek igazán panaszkodni mert nem szakadok meg benne minden nap, van amikor tényleg hajtás van, van amikor szinte semmi munkám nincs, van amikor csak pepecselnem kell, ezeket megbecsülöm csak én attól félek hogy rommá megy most az egészségem és orvosi utasításra kell felmondanom! Én nekem már tavaly szóltak hogy képeztesse át magam raktárosnak és így megmaradhat a jó helyem csak más körben de ez az hogy nem tettem mert szüleim, nagyszüleim is ugyanezt csinálták csak én már a modernebb részét viszem a dolognak, és bizony a nagybátyám is hasonlóan járt mint én, de ő neki mázlija volt hogy a fuvarozó cégnél eltudták helyezni.

Szóval szerintem ne panaszkodj vizsgáltasd ki magad és ha tényleg gáz van akkor hagyd ott! Másodiknak igaza van lesz majd oylan amikor kell csinálnod ha tetszik ha nem hogy ne halj éhen!

2015. márc. 31. 22:24
 6/8 anonim ***** válasza:
A fejfájás a hosszantartó monitornézéstől van. A törvényben az van, hogy aki számítógépen dolgozik, annak minden órában 10 percet pihentetnie kell a szemét. Valószínűleg ennyi időt nem tudsz ár szánni, de legalább két óránként állj fel a géptől, és behunyt szemmel pihentesd a szemedet. Különben nem fogod bírni a melót a szemed miatt. A szemed miatt fáj a fejed.
2015. márc. 31. 22:26
 7/8 A kérdező kommentje:

2-es: Én csak sajnálni tudlak, de nem a rossz sorsod miatt, hanem hogy ilyen megkeseredett ember vagy. Nem tudsz rólam semmit, ne ítélkezz! Én közben suliba járok, tanulok, hogy aztán jobb munkám lehessen. És örülök ennek az állásnak, de féltem a szemem.

Nem hiszem, hogy panaszkodnék.

Többiek, köszi a válaszokat!

2015. ápr. 1. 09:42
 8/8 anonim ***** válasza:

1-es

Mégis milyen az a számítógépes védőszemüveg?

Esetleg csöpögtet valamit a szemünkbe szemszárazság ellen? Vagy véd az LCD nem létező sugárzásától? Jobban lát vele egy 0 dioptriás szemű ember? Masszírozza a szemizmainkat, hogy ne zsibbadjanak el a fixfókuszban? Hagyjuk már ezt az urbanlegends szemüveget!

2015. ápr. 1. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!