Ha nem a kontaktlencsét eltávolitáskor nem húzom félre hanem egyenesen a retináról csípem le az károsíthatha a látásom?
Figyelt kérdés
Ha véletlenül megcsípem a retinám?2015. márc. 28. 17:27
1/5 anonim válasza:
A szaruhártyádra fekszik fel a kontaktlencse, a retinád kicsit beljebb van. Óvatosnak kell lenned, a szaruhártyasérülés nagyon fájdalmas, megcsípni nem tudod, de körömmel megsértheted. Sok apró sérülés hosszútávon esetleg okozhat hegesedést és látásromlást, ennél azért nagyobb az esélye az így okozott fertőzésnek, gyulladásnak.
2/5 anonim válasza:
Azért kell félrehúzással levenni, hogy lassan levegő jusson a lencse alá (mint amikor a celluxot veszed le a tekercsről). Egyébként a lencse és a szaruhártya között csak egy vékony folyadékfilm van és olyan nagy a tapadás, hogy előbb szakad ki a szaruhártya, mintsem a lencse leváljon róla.
3/5 anonim válasza:
Mi az hogy félrehúzni? Én felhúzom a szemhéjam 2 ujjammal meg lassan "összecsípem" , ez nem jó? Így tanították.
4/5 A kérdező kommentje:
Hát én ma csak így tudtam levenni. Fáj is a szemem egy picit sajnos :(
2015. márc. 28. 20:32
5/5 anonim válasza:
5 éve veszem így ki minden nap a lencsémet... semmi baja a szememnek és a látásom sem romlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!