Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ha nem a kontaktlencsét...

Ha nem a kontaktlencsét eltávolitáskor nem húzom félre hanem egyenesen a retináról csípem le az károsíthatha a látásom?

Figyelt kérdés
Ha véletlenül megcsípem a retinám?
2015. márc. 28. 17:27
 1/5 anonim ***** válasza:
A szaruhártyádra fekszik fel a kontaktlencse, a retinád kicsit beljebb van. Óvatosnak kell lenned, a szaruhártyasérülés nagyon fájdalmas, megcsípni nem tudod, de körömmel megsértheted. Sok apró sérülés hosszútávon esetleg okozhat hegesedést és látásromlást, ennél azért nagyobb az esélye az így okozott fertőzésnek, gyulladásnak.
2015. márc. 28. 17:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Azért kell félrehúzással levenni, hogy lassan levegő jusson a lencse alá (mint amikor a celluxot veszed le a tekercsről). Egyébként a lencse és a szaruhártya között csak egy vékony folyadékfilm van és olyan nagy a tapadás, hogy előbb szakad ki a szaruhártya, mintsem a lencse leváljon róla.
2015. márc. 28. 17:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Mi az hogy félrehúzni? Én felhúzom a szemhéjam 2 ujjammal meg lassan "összecsípem" , ez nem jó? Így tanították.
2015. márc. 28. 17:46
 4/5 A kérdező kommentje:
Hát én ma csak így tudtam levenni. Fáj is a szemem egy picit sajnos :(
2015. márc. 28. 20:32
 5/5 anonim ***** válasza:
5 éve veszem így ki minden nap a lencsémet... semmi baja a szememnek és a látásom sem romlott.
2015. márc. 29. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!