Kontaktlencsét ti meddig hordtok?
Vegyük most a havi lencsét. (Jó tudom, egy hónapig kell, benne is van a nevében)
Én mostanában 3-4 hónapig is elhordom. A mostani, ami a épp a szemembe is bent van már 4. hónapos a lencse, de semmi szúrást, száradást, fájdalmat nem érzek. Sőt, van mikor ha egy lencse pár napos, hamarabb kiszárad, meg többet kell pislognom vele. Még mindig nem dobnám ki, mert semmi rosszat nem tapasztalok vele, de azért megkérdem a véleményeteket.
Annyi, hogy nem gyakran hordom a lencsét, hetente 2x max 3.
A lencsetartóban a vizet kb 3 hetente cserélem teljesen, ezt úgyértem, hogy olyankor ki is borítom és forróvízben mosom sokáig, aztán papírzsepivel megtörlöm. De ha látom h a víz szöszös nagyon, akkor már hamarabb cserélek vizet benne.
Mindig ügyelek ki-be vételnél a higiéniára, jól megmosom a kezem, megtörlöm, megfújom a kezem aztán, hogy a kis szöszök lejöjjenek róla.
édes istenem...
a 30 napos lencsét pont 30 napig lehet hordani, nem véletlen - a tárolóban, meg naponta kell folyadékot cserélni
ahogy öregszik a lencse romlik az oxigénáteresztő képessége, a szaruhártyád beeresedik és visszafordíthatatlanul romlani fog a szemed...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!