Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencsét ti meddig hordtok?

Kontaktlencsét ti meddig hordtok?

Figyelt kérdés

Vegyük most a havi lencsét. (Jó tudom, egy hónapig kell, benne is van a nevében)

Én mostanában 3-4 hónapig is elhordom. A mostani, ami a épp a szemembe is bent van már 4. hónapos a lencse, de semmi szúrást, száradást, fájdalmat nem érzek. Sőt, van mikor ha egy lencse pár napos, hamarabb kiszárad, meg többet kell pislognom vele. Még mindig nem dobnám ki, mert semmi rosszat nem tapasztalok vele, de azért megkérdem a véleményeteket.

Annyi, hogy nem gyakran hordom a lencsét, hetente 2x max 3.

A lencsetartóban a vizet kb 3 hetente cserélem teljesen, ezt úgyértem, hogy olyankor ki is borítom és forróvízben mosom sokáig, aztán papírzsepivel megtörlöm. De ha látom h a víz szöszös nagyon, akkor már hamarabb cserélek vizet benne.

Mindig ügyelek ki-be vételnél a higiéniára, jól megmosom a kezem, megtörlöm, megfújom a kezem aztán, hogy a kis szöszök lejöjjenek róla.

2015. márc. 14. 22:41
 1/6 anonim válasza:
Én is tovább szoktam hordani pár hónappal. Semmi negatívat nem tapasztalok, szerintem pénzkidobás lenne olyan sűrűn cserélgetni.
2015. márc. 14. 22:59
 2/6 randomenquirer válasza:
Én havit álltalában érzésre úgy kb 1,5 hónapig általában de volt már rá példa hogy 3 hónapig is hordtam és nekem semmi gondom nem volt vele mondjuk azt tudom hogy nagyon nem jó elvileg a szemnek. de amíg nem érzem kellemetlennek addig én nem láttam addig semmi gondot nem látoka hosszútávú hasznalatban :) jah es azt kihagytam hogy én naponta használom, ritkán még benne is alszom mondjuk nekem ezt lehetővé teszi a kontaktlencsem szoval azzal nem szegek szabályt. :)
2015. márc. 14. 23:01
 3/6 anonim ***** válasza:
1,5 hónapig. De valamikor csak az előírt ideig. Lehet én vagyok a túl parás.
2015. márc. 14. 23:07
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2015. márc. 15. 23:05
 5/6 anonim ***** válasza:
Amugy meg nem viccből van behatárolva, hogy meddig hordható. Azért mert nem szúr, a szemedet még károsíthatja, csak az sokáig nem fáj. Válts kemény lencsére, az sokáig hordható.
2015. márc. 15. 23:17
 6/6 anonim ***** válasza:

édes istenem...

a 30 napos lencsét pont 30 napig lehet hordani, nem véletlen - a tárolóban, meg naponta kell folyadékot cserélni

ahogy öregszik a lencse romlik az oxigénáteresztő képessége, a szaruhártyád beeresedik és visszafordíthatatlanul romlani fog a szemed...

2015. márc. 18. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!