Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Lehet baj, ha a kontaktlencsét...

Lehet baj, ha a kontaktlencsét nem veszem ki ennyi ideig? (többi lent)

Figyelt kérdés
Szóval a 24 órás kontaktlencsémet tovább hagyom bent, mint 24 óra. Azért kérdezem, mert utazni fogok egész este, és még másnap is rajtam lenne.

2015. márc. 24. 18:29
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem akarok beleszólni, de mi értelme van a napi lencsének így? Annak pont az a lényege, hogy megmosod a kezed és csak ki kell dobni, nem kell a folyadékkal tökölni. Egyébként ha nem csinálsz belőle rendszert, csak most épp így alakult, nem hiszem, hogy nagy baj lehet, de inkább beszélj szemésszel vagy optikussal, ha még aktuális a kérdés.
2015. márc. 25. 10:30
 2/4 anonim válasza:

Lehet de nem ajánlott!

Használj kontaktlencséhez is való szem cseppet vagy mű könnyet,akkor nem lessz gond!

Csak azért írtam mert én is hagytam bent tovább és utána kellemetlen volt kivenni,szinte húzni kellett és piros lett a szemem!

De nagyobb bajod nem lessz!

2015. márc. 25. 21:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Létezik heti lencse, ami egyfolytában 1 hétig is a szemedben lehet, használj olyat, abból nem lesz gond ha nem veszed ki hosszabb ideig. Ez a legjobb nyaraláskor meg több napos kirándulásokon, wellness, fesztiválokon, stb. Vagy ha simán csak lusta az ember.

A 24 napos lencse nem tudom milyen, de ha a napi lencsére gondolsz az kb 10-12 órát bír, utána már elkezd kiszáradni és zavaró, szóval 24 órát sem bír ki, gond lehet belőle, nem ilyen hosszú használatra való.

2015. márc. 26. 00:08
 4/4 A kérdező kommentje:
Én olyan rendes, havi lencsére gondoltam, amit reggel beteszek, majd este kiveszem. :) Bocsánat, ha nem írtam le érthetően. És köszönöm a segítséget.:)
2015. márc. 26. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!