Mi van, ha a kontaktlencsét nem veszem ki egy hétig?
Fertőzés, gyulladás, maradandó szemkárosodás, látásromlás, látáscsökkenés.
Ha utálod kifenni-betenni, használj szemüveget.
Hadd kérdezzek valamit. Te hetente csak egyszer öltözöl át? Éjjel nappal ugyanabban a ruhában, alsóneműben vagy? Ha nem, miért nem?
Ha képes vagy tiszta ruhát venni, a tiszta kontaktlencsét miért sajnálod magadtól?
Köszönöm a válaszokat! Első: alapvetően nagyon is kényes vagyok a tisztaságra, de a lencse kivételével/berakásával járó macerát nem bírom megszokni. A szemembe mitől koszolódna el?
Második: használok Visine szemgélt, a patikus azt mondta, segít a kiszáradás ellen, de oxigénhiányos-állapotról még senki nem beszélt. De köszönöm, megfogadom a tanácsod, és két-három naponta kiveszem!
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Néhány reflexió, fordított sorrendben:
8-asnak: nem minden lencsét tilos bent hagyni, a PureVision-t lehet, de azért erősen ajánlják, hogy ne sűrűn.
7-esnek: Őszinte részvétem...
6-osnak: A Visine szemgél kompatibilis minden lencsével. Azóta kipróbáltam a Refresh két szemcseppjét is, a Tearst, és a Refresh Contacts-ot, ezek is jók.
Összefoglalva: bent lehet hagyni két napokra, esetleg háromra, használni kell ilyen löttyöket, hogy ne legyen diszkomfort érzés. Annyit sikerült még megtudni, hogy a fehérjelerakódás árt a lencsének, ezért kell a tároló-tisztító folyadékban időnként pihentetni. Erősen gondolkodom a váltott lencsék használatán, tehát két párat fogok használni egyszerre. De jelenleg csak egy pár van. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!